PDA

Zobacz pełną wersję : Zabezpieczanie podwozia w hondzie - służę pomocą

zeraz
21-08-09, 14:03
niedlugo jesień ,deszczowa pogoda ,zima i sól-czego nasze hondy nielubią , wybralem sie dzis na podnosnik i ogarnelem czaly ten temat za 140zł ,3 butle po 1l masy gumowej podobne do fabrycznego zabezpieczenia i 2butle fluidolu do elementow zamknietych w spey z koncówkami .mysle ze warto wydać pare złoty niż puzniej pare stówek na reperaturki i lakier. pozdrawiam i słurze pomoca

Eisbar24
21-08-09, 14:44
OO to napisz gdzie kupiłeś i podaj producentów tych że, wyrobów PZDRO (H)

Robal83
21-08-09, 20:47
polecił bym produkty APP do zabezpieczenia podwozia i specjalne struktury przeciwko kamieniom czy soli

zeraz
21-08-09, 21:11
app jest dobre i latwo dostepne nawet na gieldzie żerań znalazlem

a na rddze polecam brunox

prodykty firm troton,boll, sklep ul .broniewskiego89a wawa '' do nadkoli troton UBS- baranek, dzwi,wneki,progi,maska proponuje potocznie znwany ''fluidol''

sebi177ozo
11-03-10, 10:03
W swojej nadkola zrobiłem najpierw pastą, potem fluidolem a na sam koniec bitexem :) na sam spód pójdzie baranek :)

kubaszow
11-03-10, 21:56
Mam do was pytanie czy po takim zabezpieczeniu nadkoli jest jakos ciszej w aucie?
Czy nie slychac juz tak mocno chlapania wody,piasku i szumow od opon czy nie zauwazylicie zadnych zmian?

dzialos82
11-03-10, 23:04
W swojej nadkola zrobiłem najpierw pastą, potem fluidolem a na sam koniec bitexem :) na sam spód pójdzie baranek :)

Czyli uporządkujmy : myjemy i pozbywamy się rdzy ile można..następnie co?jakie środki po kolei...bo czeka mnie taka operacja niedługo

misiek707
11-03-10, 23:08
Ja bym polecał wypiaskować nadkola do gołej blachy nastepnie odtluścic. Puźniej podkład antykorozyjny epoksydowy. 2-3 warstwy nastepnie dopiero konserwacja do wyboru jest ogrom środków i producentów. Moim zdaniem czym więcej tego nawalimy tym lepiej. TYlko aby nakładać te warstwy po odsechnięciu poprzedniej :)

dzialos82
11-03-10, 23:17
Czyli uporządkujmy : myjemy i pozbywamy się rdzy ile można..następnie co?jakie środki po kolei...bo czeka mnie taka operacja niedługo

..następnie BRUNOX 2-3 warstwy i dopiero baranek zgadza się?

maxpiotrek
13-03-10, 10:09
najważniejsze jest to aby dobrze wyszyścić rdzę - jeżeli tego dobrze nie zrobiecie rdza powróci bardzo szybko, żeby nie wiem czym malować i jakimi preparatami smarować