PDA

Zobacz pełn± wersję : Łożysko Civic 3d 6gen EK3 ABS wymiary+czy pasuja z innych

siwas
21-08-09, 11:07
Witam

A wiec mam pytakno odnosnie łożyska kola przedniego w moim civicu.
Okazalo sie ze jest do wymiany ale w warsztacie za¶piewali 200 za sztuke...
PIerwsze poszukiwania i

http://www.allegro.pl/item710057004_lozysko_kola_przod_honda_crx_integra _civic_91_00.html

cena korzystna...;-)

ogarnia ktos ten temat?

kopatshu
29-08-09, 15:32
Witam. Jako, że ostatnimi czasy zamawiałem do swojego EG3 również łożyska, to się wypowiem. Za niby oryginalne, japońskie łożyska przód do EG3 bez ABS ¶piewali po 175 zł za szt. za¶ za łożyska na tył po 185zł za sztukę. Nie wiem jak te ceny będ± się stosunkować do cen łożysk do EK3, ale my¶lę, że będ± zbliżone. Pozdrawiam.

tracert
03-09-09, 23:37
Jesli chodzi o lozyska to firmy:, KOYO, KANACO i NTN. Niektorzy zakladaja tez optimal i twierdza ze ok. W Aso hondy poza fabrycznymi montowane sa te w/w. W wiekszosci modeli wlasnie NTN dostarcza je na pierwszy montaz.Ja wymienialem niedawno piasty tyl wraz z lozyskami NTN.I zalozone (fabrycznie) byly NTN. Chyba lepiej doplacic i wymienic na lepsze i miec spokoj.
Najepiej byloby wymienic komplet P/L .Moze niech sie wypowie ktos kto przerabial temat z tanszymi odpowiednikami.

siwas
04-09-09, 02:06
a wiec ja juz po wymianie:)
zaplacielm na allegro 60 pln za sztule ,wersja z ABS,w warsztacie wolali 200...
pewnie jakosc gorsza ale co zrobic;)
mam jedno na zbyciu,moze ktos chetny?

tracert
04-09-09, 07:38
Za takie pieniadze to wymien oba, bo skoro jedno poszlo to mozna sie spodziewac ze w niedlugim czasie pojdzie drugie;)

siwas
04-09-09, 11:55
wymienilem... ale jedno mam na zbyciu