Zobacz pełn± wersję : Trzeszczaca tapicerka
KrzysHonda
19-08-09, 22:55
Od kiedy zalozylem lepsze audio+zrobilem kompletny wydech , tapicerka w moim civie zaczela trzeszczec skrzypiec itp co mozna z tym zrobic? Zalozyc jakas gabke pod tapicerke czy co? Czekam na podpowiedzi
Heh
Ja ma to samo z drzwiami kierowcy - ma ktos jakis patent ?
[H] Dylu [H]
20-08-09, 08:40
wymiana spinek na nowe, poprawa mocowań plastików, wygłuszenie drzwi, żeby blacha nie wpadała w rezonans, cienka g±bka w miejscu kontaktu plastików z blach±...
niestety w Hankach wszystko trzeszczy, żeby to ogarn±ć, praktycznie trzeba rozebrać cały ¶rodek i go poprawiać...mi się odechciało, ale jak kto¶ ma zacięcie, to wyżej opisane zabiegi powinny pomóc.
Na allegro za 30zł kupisz spray co tworzy warstwę wygłuszaj±c±.
http://allegro.pl/item711313787_spray_wygluszajacy_eliminuje_drgania _wyszkow.html
kupiłem i nie mogę złego słowa powiedzieć
jak ta warstwa wyglada - pryskasz na wewnetrzna strone tapicerki i pokrywa sie taka szara elastyczna cienka mas± ?
KrzysHonda
20-08-09, 10:33
Cos nie chce mi sie wierzyc w ten spray , sprobojemy zrobic tak jak pisal Dylu ;)
też nie wierzyłem ale działa. dokładnie robi sie szara warstwa ok 1mm jak lekko psikniesz która zasycha i tworzy jakby gumę.Ale najlepiej bedzie jak powymieniasz spinki itp