Zobacz pełną wersję : problem z maska
andrzej_civic
18-08-09, 17:13
Witam
Panowie i panie mam problem ostatnio miałem dosyc dosyc dzwona... otoz po tym wszystkim mam problem ze znalezieniem maski(w mozliwej cenie 800zł kosztuja uzywane na allegro:eek:) do mojego modelu tj 95r karoca bodajze MA8 znacie moze jakis sklep wysyłkowy lub kogos kto posiada taka maske:confused: oczywiscie zamiennik bo widze do innych modeli nie brakuje... ogłoszenie w dziale kupie juz zamieszczalem ale cisza... szroty tez zjezdzilem wszystkie w okolicy po 2x. mieszkam kolo zielonej góry pomocy panowie juz miesiac bez auta ... katorga
kolego przerabiałiałem to w tam tym tygodniu i nigdzie nie znalazłem zamiennika i dałem te 800zł za maske takze mysle ze innego wyjscia nie ma sa tansze ale z ogniskami rdzy takze lepiej dac te 800zł i nie szpachowac ja bynajmniej kupiłem w bdb stanie
andrzej_civic
18-08-09, 19:16
nigdzie nie znalazłem zamiennika i dałem te 800zł za maskeo masakra...:( to co my mamy za auta ... jakies nietypowe?? jutro jeszcze uderze do intercars czy tez atakowales to miejsce?
kolega tez mial lipe z maska...skonczylo sie na tym ze konkretnie wyklepal ,poszpachlowal i pomalował...ceny nie zachęcaja:)
spytaj u Szymon Septic ale z tego co wiem to towar deficytowy :) ja swoją odnowię i zostawiam :) w jednym miejscu troszku rdzy mi się pojawilo
andrzej_civic
18-08-09, 21:03
Mojej juz raczej nie wyklepie :D pozostaje juz tylko szukac jak naj taniej chociaz itak sa to ceny kosmiczne...
ja szukałem wszedzie nawet w intercarsie dzwoniłem do nich i mi powiedzieli z nie ma szans dostac zamienika dzwoniłem tez do ASO to mi powiedzieli 1600zł netto takze wolałem dac 800zł
a ja mam maske za 400 PLN z MA9 95 r :) szczegoly na PW
http://strefa.fabrykadrobiu.com/php/modules/coppermine/albums/Graty/thumb_maska_przod_01.jpg (http://strefa.fabrykadrobiu.com/php/modules/coppermine/albums/Graty/maska_przod_01.jpg)
ja miałem zakwalifikowaną maskę do wymiany - po mikrostłuczce. Cena z kosztorysu - 200 PLN netto. Podobno jest firma w Krakowie co to robi, ale mój mechanik nie podjąłby się montażu tego dziada bo ponoć są gigantyczne problemy ze spasowaniem - w salonie zakwalifikowali mi maskę na 1500 PLN z malowaniem.
Co śmieszniejsze, to zderzak przedni jest za 50 PLN jako zamiennik :):):):)
Pamietam ze jak kupilem swojego to po miesiacu mialem dzwona. Z maska byl problem, na szrotach same pod szpachle i krzyczeli po 800. W koncu poszla z ASO jakos kolo 1500 - nowka sztuka nie smigana.
Co śmieszniejsze, to zderzak przedni jest za 50 PLN jako zamiennik :):):):)
Ale jest wg kosztorysu czy jest rzeczywiście? ;) Po stłuczce za używany oryginał dałem jakieś 350zł, mój był już raz klejony i do wyrzucenia... maske na szczęście dało sie odratować bo na alle tak jak piszecie, do przedlifta >800zł ewentualnie uszkodzona za ok. 400 ale taką to już miałem :p
andrzej_civic
19-08-09, 18:45
Co śmieszniejsze, to zderzak przedni jest za 50 PLN jako zamiennik
czyli wnioskuje ze dostane zamiennik zderzaka?? do tego potrzebuje jeszcze pas przedni... ech koszta koszta ale moja honda nie moze tak skonczyc. dlaczego jest problem z czesciami do tego rocznika np z ta felerna maską?? ktos sie orientuje? bo jak patrzyłem to do qp i 3d nie brakuje...
a ja mam maske za 400 PLN z MA9 95 r szczegoly na PW
zoy odezwałem sie juz do ciebie na priv mam nadzieje ze maske posiadasz jeszcze pozdr