Zobacz pełną wersję : Odcięcie paliwa...
Problem mojej Hondy polega na tym, że mam odcięcie przy okolo 5500 tys obrotów...;/ tak jest od kilku dni, tj odkąd wymieniłem olej.... mam olej Platinum Polsyntetyczny 10w40. Wczesniej moglem ją kręcić w okolice 7 i nie było odciny... co jest? Teraz na dwójce leci 90 max tylko ze mną a wczesniej w 3 osoby 100 km/h było;/
Może to problem filtru paliwa bo jest do wymiany? ale dziwne,że tak nagle.... jakie mogą być inne tego przyczyny?
Gdzie moge sie z tym udać?
skolopendra
18-08-09, 20:02
Może to problem filtru paliwa bo jest do wymiany?
na pewno nie :)
ak jest od kilku dni, tj odkąd wymieniłem olej.... mam olej
sam go wymieniałeś ?
Olej wymieniali mi w zakładzie gdzie kupowałem olej, więc raczej wszystko ok zrobili...
siemens_15
19-08-09, 00:04
To raczej nie wina oleju. Na pierwszy plan bym sprawdził świece i przewody
Świece i przewody mają miesiąc, wiec to rczej nie ich wina...
Ale panowie wszystko wróciło do normy już, hondzia popierdala jak szalona:D i wkręca sie elegancko:D
Dzięki za pomoc!
TEMAT ZAMKNIĘTY
a wcale, że nie zamknięty :p
Sprawdź na jakiej stacji tankowałeś... i ciepło ich pozdrów.
to jak już wszystko Ok to fajnie :cool:
ale dla potomnych przynajmniej napisałbyś co było przyczyną.
Własnie nie wiem co było przyczyną... po prostu teraz wsiadam, i latam:D Może to miało związek z wymianą oleju, ponieważ powinno wejść 3,3 l przy wymianie a weszło tylko 3... a oleju jest ok, niejest za mało... ale nie wiem nie rokuje, bo sie nie znam;/ pozdrawiam!
Może to miało związek z wymianą oleju, ponieważ powinno wejść 3,3 l przy wymianie a weszło tylko 3... a oleju jest ok, niejest za mało...
Wtf ??
a wcale, że nie zamknięty :p
Sprawdź na jakiej stacji tankowałeś... i ciepło ich pozdrów.
Nie wiem.... tankuje cały czas na jednej stacji i pierwszy raz tak miałem.... zobaczymy następnym razem bo zbliża sie tankowanie;) jesli dalej to samo, to ich pozdrowie hehe:D
Wtf ??
No bo z tego co wiem to miało wejść 3,3 l niby... a weszło 3 tylko.... coś nie tak??
Olej cały spuścili? Bo 3 litry to raczej trochę mało jak na całą wymianę...
Ale może jakiś szit zatankowałeś poprostu (akurat może się zeszło to z wymianą oleju) i po przepaleniu auto pojechało.
Możliwe, że coś z paliwem było nie tak jak trzeba.... zobaczymy w tym tygodniu, dziś zatankuje troche i przetestuje:D jak w 4 osoby na pace będzie lecieć 100 km/h na dwójce to znaczy, że chodzi dobrze:D