Zobacz pełną wersję : reperaturki zacisków hamulcowych tylnich MB6
Witam,
wlasnie zabralem sie za regeneracje zestawu hamulcowego z MB6, ktory planuje wstawic do siebie do auta, problem w tym, ze nie idzie nigdzie dostac reperaturek tylnych zaciskow hamulcowych, nie ma tego w zadnym katalogu, a cena w ASO jest ponad 150 zl :/ Przekopalem forum w poszukiwaniu interesujacej mnie informacji, jednakze nic co by mi ulatwilo poszukiwania nie znalazlem. Tloczek ma 33mm, produkcji LUCASA. Moze ktos z Was ma pomysl czym mozna zastapic ten zestaw?
ep3, itr w inter carsie, hipolu ?
Konrad84: juz widzialem ten zestaw na stronie AUTOFREN (producent tych gumek), ale nigdzie nie maja zestawu na tloczek 33mm, ten proponowany przez Ciebie niestety ma 34mm, podpasuje to? Niby 1 mm to niewiele, ale glupio by bylo zapylic hamulce, a jednak chce poprawy na lepsze i pewniejsze a nie na odwrot :)
naprawde ? myślałem że to są te same zaciski... a ep2 ? Podjedź do Hipolu, tam ogarniają takie problemy.
Ktos ogarnia temat?
Ludzie nie mowcie, ze musze kupic gumki w ASO za jedyne 300zl... Szczerze mowiac mam lepsze pomysly na wydanie tych pieniedzy :)
a od ep2 ma 33 czy 34 mm ?
w ktorym miejscu mierzyles ten tloczek ??
z katalogu :
Honda Civic 1,8 16V MB6 B18C4
Strona pasowania: oś tylna strona lewa
System hamulcowy: Girling
Typ zacisku hamulca: Zacisk hamulcowy (1-tłoczkowy)
Średnica tłoku cylindra: 30
Grubość tarczy [mm]: 10
jak masz seryjnie taki motor (nie po swapie) to dan nr nadw. to ci sprawdze jaka srednice typuje serwisowy katalog
Mierzylem suwmiarka na gladzi, tej co sie chowa w cylinderek
System hamulcowy to Lucas (przynajmniej tak jest napisane na zacisku)
Ja mam bude EK3, do ktorej wstawilem B18C4, a teraz te heble wstawiam. VIN auta, z ktorego pochodzi zestaw bede mial jutro.
Dobra problem rozwiazany, jakby ktos kiedys mial problem, to po dlugich wydumach, jest tak, ze gumki do MC2 na przod i jak i na tyl pasuja :) czyli z EP2 tez :)
Sorka za zamieszanie, ale troche zwatpilem...