PDA

Zobacz pełną wersję : Miękkie zawieszenie Honda Aerodeck 5D kombi

zeeuss
16-08-09, 19:40
Witam.
Mam mały problem z zawieszeniem, mianowicie ostatnio jeździłem przy pełnej obsadzie 5 osób moja Hania 5D kombi z silnikiem diesla 2,0TDi i przy ostrych skrętach zawieszenie siada tak nisko, że słychać ocieranie opon o nadkola i to przód i tył. Podobnie jest gdy autem zakołysze. Czy można coś z tym zrobić tzn. utwardzić zawieszenie? Jest jakaś regulacja twardości sprężyn ( mam z przodu i z tyłu)? Czy też trzeba wymienić sprężyny? Piszecie tutaj o obniżaniu zawieszenia a ja bym go chętnie podniósł. Byłem na szarpakach zawieszenie sprawne na 70-80%. Poradźcie proszę...

Xus
17-08-09, 13:26
jak na moje amorki do wymiany. skoro auto ci sie tak buja. ostatnio jak bylem na stacji to moje amoty bylo 67% i 70% wymienilem na nowe i byla roznica. sprezyny hmm mozesz wstadzic sobie takie gumy miedzy swoje i zobaczyc czy cos to ci dalo

clientR
17-08-09, 14:06
gumy w sprężyny to chyba nie zbyt trafny pomysł.

Albo padły amory (70-80% wartości w sumie ok), a nie masz jej przypadkiem obniżonej? (może spręzyny marenej jakośi) albo zle dobrane ET felg

zeeuss
19-08-09, 21:16
Problem rozwiązany. To nie koła tarły o nadkola tylko chlapacze (zbyt nisko zawieszone) o asfalt o nich zapomniałem, ale gdy przyglądałem się swoim kołom to odkryłem przytarcia na chlapaczach ( nie orginalne). Dzięki za zainteresowanie.