Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Glosne wtryskiwacze

kolu
28-04-06, 17:24
Witam
Co moze byc przyczyna ze wtryskiwacze bardzo halasuja... :( Na wolnych
obrotach strasznie je slychac i nawet pracuja z podobna glosnoscia jak
silnik a nawet go zagluszaja :( Mozna w jakis sposob to naprawic albo
co nalezy zrobic aby byly ciche?
Pozdr
Pawel

prz3mo
28-04-06, 17:33
Witam
Co moze byc przyczyna ze wtryskiwacze bardzo halasuja... :( Na wolnych
obrotach strasznie je slychac i nawet pracuja z podobna glosnoscia jak
silnik a nawet go zagluszaja :( Mozna w jakis sposob to naprawic albo
co nalezy zrobic aby byly ciche?
Pozdr
Pawel

Najtaniej to kupic specjalny plyn do czyszczenia wtryskiwaczy...
Dostalem kiedys gratis cos takiego z olejem Valvoline...
Nazywa sie to MaxLife Fuel System Cleaner
Tak to wyglada:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=99796335

Wydaje mi sie, ze po uzyciu tego silnik jakby ciszej pracuje...
Wlewa sie do baku z benzyną.
Moze troche pomoze..

kolu
28-04-06, 18:27
Stosowalem juz podobny preparat ale nic nie pomoglo. Przemo ty masz ten sam silnik czy tesz slyszysz na wolnych obrotach charakterystyczne cyk, cyk, cyk? ;) Moze jakis wtrysk jest walniety ale jak to sprawdzic?

mozes
28-04-06, 18:54
charakterystyczne cyk, cyk, cyk?
u mnie też to słychać ale bez przesady. Są firmy które specjalizują się w regeneracji wtryskiwaczy zadzwoń do nich i się zapytaj gość się powinien znać to pewnie Ci odpowie.
pozdr

prz3mo
28-04-06, 21:05
Stosowalem juz podobny preparat ale nic nie pomoglo. Przemo ty masz ten sam silnik czy tesz slyszysz na wolnych obrotach charakterystyczne cyk, cyk, cyk? ;) Moze jakis wtrysk jest walniety ale jak to sprawdzic?

tak, slychac :) I radze Ci przestac sie martwic :) Bo byl kiedys temat tu, ludzie jezdzili z tym do serwisu na regulacje zaworów, a cykanie nie ustawalo...
Nie przejmuj sie, tylko smigaj autem i juz :)

elmer
29-04-06, 14:37
Jeżeli silnik pracuje Ci tak cicho że słyszysz wtryskiwacze to naprawdę powinieneś bardziej się cieszyć niż martwić.

Cairo
29-04-06, 15:36
Mnie też te wtryskiwacze wkurzają bo dokładnie mam tak samo że nic nie słychać tylko je. Nie ma tam jakieś regulacji czy coś w tym stylu?? A jak ten preparat nie pomoże to stosuje się coś takiego jak ręczne czyszczenie??

Toms
30-04-06, 10:13
najlepiej kupic 4 wtryski uzywane za 100 i masz spokoj...

sajmon1100
02-05-06, 00:16
najlepiej kupic 4 wtryski uzywane za 100 i masz spokoj...
a skąd wiesz ze te wtryski za 100 zł -nie bedaw gorszym stanie niz te obecne :mrgreen:

prz3mo
02-05-06, 00:19
A jak ogarniacie, ze to wtryski, a nie np. glosne zawory?

Furious
02-05-06, 08:40
cykać to mogą zawory....
dlaczego uwazasz ze to wtryskiwacze?

kolu
02-05-06, 10:27
bo zawory zazwyczaj klekocza a nie cykaja ;) i dzwiek wyraznie dobiega z wtryskiwaczy ale chyba jednak przejade sie jescze do mechanika na ustawienie zaworow-napewno nie zaszkodzi ;)

prz3mo
02-05-06, 10:30
bo zawory zazwyczaj klekocza a nie cykaja ;) i dzwiek wyraznie dobiega z wtryskiwaczy ale chyba jednak przejade sie jescze do mechanika na ustawienie zaworow-napewno nie zaszkodzi ;)

To na pewno nie zaszkodzi, z tym, ze kilka osob z forum, z tego co pamietam jezdzilo na regulacje zaworow do ASO, a ich klekotanie nie ustepowalo.. I bylo to wlasnie w naszym silniku z tego co pamietam (D14A3/4)... Mi tez cykaja..

Jak juz bedziesz "po" to daj cynk czy pomoglo..

sebas2o
12-06-06, 00:36
A moze ktoś mi powiedzieć jak mozna ręcznie wyczyścic wtryski jak sie do tego zabrać czy wystarczy odkręcic te 2 śrubki na śrubokręt krzyzakowy i odpiąć wtyczke i wyczyścic w benzynie ekstrakcyjnej czy sie mylę.Czekam na wasze rady.

s3kawek
13-06-06, 21:51

Czasem wydaje sie ze cyka czy stuka gdzies a tak naprawde stuka gdzies indziej. Zanim wydasz spora kase na wtryskiwacze, wyreguluj zawory zwłasza jak dawno tego nie robiles.