Zobacz pełną wersję : Glosne wtryskiwacze
Witam
Co moze byc przyczyna ze wtryskiwacze bardzo halasuja... :( Na wolnych
obrotach strasznie je slychac i nawet pracuja z podobna glosnoscia jak
silnik a nawet go zagluszaja :( Mozna w jakis sposob to naprawic albo
co nalezy zrobic aby byly ciche?
Pozdr
Pawel
Witam
Co moze byc przyczyna ze wtryskiwacze bardzo halasuja... :( Na wolnych
obrotach strasznie je slychac i nawet pracuja z podobna glosnoscia jak
silnik a nawet go zagluszaja :( Mozna w jakis sposob to naprawic albo
co nalezy zrobic aby byly ciche?
Pozdr
Pawel
Najtaniej to kupic specjalny plyn do czyszczenia wtryskiwaczy...
Dostalem kiedys gratis cos takiego z olejem Valvoline...
Nazywa sie to MaxLife Fuel System Cleaner
Tak to wyglada:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=99796335
Wydaje mi sie, ze po uzyciu tego silnik jakby ciszej pracuje...
Wlewa sie do baku z benzyną.
Moze troche pomoze..
Stosowalem juz podobny preparat ale nic nie pomoglo. Przemo ty masz ten sam silnik czy tesz slyszysz na wolnych obrotach charakterystyczne cyk, cyk, cyk? ;) Moze jakis wtrysk jest walniety ale jak to sprawdzic?
charakterystyczne cyk, cyk, cyk?
u mnie też to słychać ale bez przesady. Są firmy które specjalizują się w regeneracji wtryskiwaczy zadzwoń do nich i się zapytaj gość się powinien znać to pewnie Ci odpowie.
pozdr
Stosowalem juz podobny preparat ale nic nie pomoglo. Przemo ty masz ten sam silnik czy tesz slyszysz na wolnych obrotach charakterystyczne cyk, cyk, cyk? ;) Moze jakis wtrysk jest walniety ale jak to sprawdzic?
tak, slychac :) I radze Ci przestac sie martwic :) Bo byl kiedys temat tu, ludzie jezdzili z tym do serwisu na regulacje zaworów, a cykanie nie ustawalo...
Nie przejmuj sie, tylko smigaj autem i juz :)
Jeżeli silnik pracuje Ci tak cicho że słyszysz wtryskiwacze to naprawdę powinieneś bardziej się cieszyć niż martwić.
Mnie też te wtryskiwacze wkurzają bo dokładnie mam tak samo że nic nie słychać tylko je. Nie ma tam jakieś regulacji czy coś w tym stylu?? A jak ten preparat nie pomoże to stosuje się coś takiego jak ręczne czyszczenie??
najlepiej kupic 4 wtryski uzywane za 100 i masz spokoj...
sajmon1100
02-05-06, 00:16
najlepiej kupic 4 wtryski uzywane za 100 i masz spokoj...
a skąd wiesz ze te wtryski za 100 zł -nie bedaw gorszym stanie niz te obecne :mrgreen:
A jak ogarniacie, ze to wtryski, a nie np. glosne zawory?
cykać to mogą zawory....
dlaczego uwazasz ze to wtryskiwacze?
bo zawory zazwyczaj klekocza a nie cykaja ;) i dzwiek wyraznie dobiega z wtryskiwaczy ale chyba jednak przejade sie jescze do mechanika na ustawienie zaworow-napewno nie zaszkodzi ;)
bo zawory zazwyczaj klekocza a nie cykaja ;) i dzwiek wyraznie dobiega z wtryskiwaczy ale chyba jednak przejade sie jescze do mechanika na ustawienie zaworow-napewno nie zaszkodzi ;)
To na pewno nie zaszkodzi, z tym, ze kilka osob z forum, z tego co pamietam jezdzilo na regulacje zaworow do ASO, a ich klekotanie nie ustepowalo.. I bylo to wlasnie w naszym silniku z tego co pamietam (D14A3/4)... Mi tez cykaja..
Jak juz bedziesz "po" to daj cynk czy pomoglo..
A moze ktoś mi powiedzieć jak mozna ręcznie wyczyścic wtryski jak sie do tego zabrać czy wystarczy odkręcic te 2 śrubki na śrubokręt krzyzakowy i odpiąć wtyczke i wyczyścic w benzynie ekstrakcyjnej czy sie mylę.Czekam na wasze rady.
Czasem wydaje sie ze cyka czy stuka gdzies a tak naprawde stuka gdzies indziej. Zanim wydasz spora kase na wtryskiwacze, wyreguluj zawory zwłasza jak dawno tego nie robiles.