Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : polerowanie felg

Thomas
16-08-09, 15:38
witam trochę szukałem na ten temat ale nie znalazłem czegoś konkretnego a mianowicie zabrałem się za polerowanie ATS CUP do mojej Hanki i standardowo jechałem papierkami 60,120,150,240 itd aż do 2500 później pasta polerska próbowałęm zielonej, białej, niebieskiej i beżowej wybłyszczającej (w kostkach) ale efekt wyszedł lustrzany za mgłą... niebardzo wiem czemu może ktoś by coś doradził? kombinowałem z obrotami ale też niebardzo to coś daje jakieś pomysły?

Karuzel
16-08-09, 15:59
najlepsza pasta do takich rzeczy jest AUTOSOL.. w ostatecznosci moze byc AUTO MAX ale autosol jest duzo lepszy. kolega zajmuje sie polerka, polerowal swoje felgi rh,pokrywe zaworor itp i zawsze na koncu tej pasty uzywa wiec polecam. i odrazu duza tube kup bo sie oplaca :)

kocel
16-08-09, 16:11
może być to wina polerowanego stopu aluminium. Też miałem taki jeden komplet gdzie mimo że było lustro to było ono takie ciemne(coś ala gun metal) i do tego za mgłą.

Thomas
16-08-09, 17:57
najlepsza pasta do takich rzeczy jest AUTOSOL.. w ostatecznosci moze byc AUTO MAX ale autosol jest duzo lepszy. kolega zajmuje sie polerka, polerowal swoje felgi rh,pokrywe zaworor itp i zawsze na koncu tej pasty uzywa wiec polecam. i odrazu duza tube kup bo sie oplaca :)

no właśnie się nad tym zastanawiam ale jak wcześniej czytałem to bardziej profesjonalne są podobno te kostki
tyle że albo tak nie jest albo ja nie mam do tego ręki

może być to wina polerowanego stopu aluminium. Też miałem taki jeden komplet gdzie mimo że było lustro to było ono takie ciemne(coś ala gun metal) i do tego za mgłą.
nad tym też myślałem jednak znalazłem w necie ATS cup tak wypolerowane że można byłoby się w nich przeglądać... więc wychodzi na to że się da... :/

wypowie się ktoś czy obroty przy polerowaniu filcem mają znaczenie? mają być duże czy małe? bo jak robie na małych to pasta zostaje na feldze jak na dużych przypala się filc :/

Karuzel
16-08-09, 22:24
a sproboj reczniue przejechac je papierem 2000 i pozniej 2500 i autosolem kolega polerowal felgi i reszte recznie :)

Thomas
16-08-09, 22:41
a sproboj reczniue przejechac je papierem 2000 i pozniej 2500 i autosolem kolega polerowal felgi i reszte recznie :)
papierem 2000 i 2500 były robione ręcznie tyle że nie autosolem później tylko tak jak pisałem pastą polerską w sztyfcie.
może polerował ktoś tymi pastami w kostkach i się wypowie?albo zna kogoś kto się tym bawił

przy okazji jeszcze bo ramiona mam zamiar malować podobno jest jakiś lepszy podkład do aluminium? ewentualnie może ktoś coś poleci i jeśli ktoś zna się na rzeczy coś podpowie bo myślę tak:
zmatowić powierzchnię papierem 240
pomalować podkładem
jak wyschnie to baza i clear
coś pominąłęm?