PDA

Zobacz pełną wersję : przebicie:(

ziarka
27-04-06, 22:56
i znowu mam kolejny problem.... ostatnio zauwazyłem, że jak rzucam na luz to samochód mi gaśnie. Jeżdże na gazie-wymieniłem świece, filtr powietrza i dalej to samo. Dzisiaj zauwazyłem , odczułem na własnej skórze:) że chyba mam przebicie na kablach. Mianowicie złapałem sie za kable, kabel w poblizu kopułki i troszke mnie telepneło. Co to znaczy??? czy kable do wymiany? czy kopułka(z tym że kopułkę wymieniłem we wrześnie) prosze o pomoc. jak myślicie czy to moze być przyczyna tego że gasnie samochód na gazie jak wrzuce go na luz. N a benzynie niby chodzi dobrze, aczkolwiek mam wrazenie, że troche obroty falują. dziekuje silnik d15b7 94 rok.

TOMI 3D
27-04-06, 23:05
ostatnio zauwazyłem, że jak rzucam na luz to samochód mi gaśnie. Jeżdże na gazie-wymieniłem świece, filtr powietrza i dalej to samo.

Wymień jeszcze filtr gazu i wyreguluj instalację LPG.

Dzisiaj zauwazyłem , odczułem na własnej skórze:) że chyba mam przebicie na kablach. Mianowicie złapałem sie za kable, kabel w poblizu kopułki i troszke mnie telepneło. Co to znaczy???

Wieczorową porą spryskaj lekko kable i zobaczysz gdzie masz przebicie. Jeśli na kablach to kable do wymiany.

jak myślicie czy to moze być przyczyna tego że gasnie samochód na gazie jak wrzuce go na luz.

Wszystko jaest możliwe i wszystko się może zdarzyć.

N a benzynie niby chodzi dobrze, aczkolwiek mam wrazenie, że troche obroty falują. dziekuje silnik d15b7 94 rok.

Zresetuj kompa. Jak się polepszy to oki , a jak nie to wyczyść silniczek krokowy.

ziarka
27-04-06, 23:07
gaz wyregulowany i filtr wymieniony...

TOMI 3D
27-04-06, 23:11
To doprowadż do porządku zapłon ( kable ) , falujące obroty i wtedy zobaczysz co dalej.

michal750
28-04-06, 14:33
i znowu mam kolejny problem.... ostatnio zauwazyłem, że jak rzucam na luz to samochód mi gaśnie
Na gazie to chyba normalna rzecz i nie wiem czy uda Ci sie to wyeliminowac. Z tego co wiem, po prostu jest wieksza dawka powietrza niz gazu i auto sie dusi. Jak masz zalozony wlot powietrza?Niektorzy zakladaja rure odwrocona w kierunku tyłu auta.

ziarka
28-04-06, 23:11
dzisiaj zamknołem sie w garażu w kapletnej ciemności, no i co zaobserwowałem? iskry jako takiej nie widziałem aby przeskakiwała, z tym, że jak złapałem za kabel to widziałem "przechodzący prąd" czy to jest oznaka, że kable do wymiany????/