PDA

Zobacz pełną wersję : 5 tys obr

k9nbrad
27-04-06, 15:36
Witam

Posiadam Honde Civic 1.4 96 rok + gaz.

Jadac na 4 biegu mozna krecić do konca obrotomierza, a jesli wrzuce na 5 bieg obrotomierz zatrzymuje sie przy 5 tys / obr i strasznie powoli porusza sie do przodu ( praktycznie stoji w miejscu ) czy to normalne ;>

Pozdrawiam

Bono
27-04-06, 15:39
jak na gazie to raczej brakuje ci mocy:) ogólnie watpie czy zamkniesz obrotomierz na 5 podczs jazdy nawet na benzynce:) nie ta moc kolego. Mi na piątce do 6500 doszedł i ani wiecej, po prostu silnik już nie ma mocy, aby pokonać podczas jazdy wszytkie opory ruchu. wiec nie ma co sie dziwić, że nie zamykasz na 5.

k9nbrad
27-04-06, 15:50
w sumie to jeszcze dochodzi do tego ponad 200 tys przejechane wiec chyba trzeba sie rozgladac za nowa hania z silnikiem 1.6 ;]

mozes
27-04-06, 17:42
Posiadam Honde Civic 1.4 96 rok + gaz.

Jadac na 4 biegu mozna krecić do konca obrotomierza, a jesli wrzuce na 5 bieg obrotomierz zatrzymuje sie przy 5 tys / obr i strasznie powoli porusza sie do przodu ( praktycznie stoji w miejscu ) czy to normalne ;>
Na moje to normalne bynajmniej u mnie też tak jest. 5 to jest "nadbieg" a tak na marginesie to ile masz na blacie na 5-tym biegu przy 5tyś obrotów pewnie coś około 180km/h.