PDA

Zobacz pełną wersję : instalacja gazowa do hani d14a3

Bandi
26-04-06, 22:34
witam mam pytanie czy do mojej hani silnik 1.4 75kM japonczyk mozna załozyć zwykły gaz?? czy raczej sekwencje?
Nie wiem jak wpływa 16v na zwykły gaz i jak sie wtedy sprawuje auto. I mozecie mi powiedzić czy ten silnik to jednopunktowy wtrysk czy wielo punktowy?

ppm702
26-04-06, 22:36
masz żeliwny kolektor ssący, więc można na zwężce. Ja mam sekwencję i jestem b. zadowolony

brzooza
28-04-06, 09:12
Ello Bandi
Ja mam dokładnie taki sam silnik w mojej (tyle, ze odetkany :D i powinien miec 90km)
i założyłem zwykły gaz tzn ten II generacji na zwezce ale z kompem, firmy BRC. Jak wspomniałem wcześniej zrobiłem juz prawie 20 tys i nia razie nic mi sie nie dzieje złego. Pali w granicach 6,7 - 9,9 w zaleznosci jak sie jezdzi. Za ta instalacje rok temu dalem 1,7tys (butla w kole, wlew pod klapka wlewu paliwa, przelacznik w popielniczce :lol: )
Jedyna wada jest to, ze na zwezce autko troche traci na mocy, czego nie ma wlasnie na wtrysku gazu...
Moja rada-jak masz kasiorke to pakuj wtrysk, jak nie to zwykla
Pozdro

boomer
28-04-06, 10:46
Ale tyle razy juz o tym bylo

Bandi
29-04-06, 00:00
Ello Bandi
Ja mam dokładnie taki sam silnik w mojej (tyle, ze odetkany :D i powinien miec 90km)
i założyłem zwykły gaz tzn ten II generacji na zwezce ale z kompem, firmy BRC. Jak wspomniałem wcześniej zrobiłem juz prawie 20 tys i nia razie nic mi sie nie dzieje złego. Pali w granicach 6,7 - 9,9 w zaleznosci jak sie jezdzi. Za ta instalacje rok temu dalem 1,7tys (butla w kole, wlew pod klapka wlewu paliwa, przelacznik w popielniczce :lol: )
Jedyna wada jest to, ze na zwezce autko troche traci na mocy, czego nie ma wlasnie na wtrysku gazu...
Moja rada-jak masz kasiorke to pakuj wtrysk, jak nie to zwykla
Pozdro
dzięki ps tez mam odetkaną hanie :)

[ Dodano: Pią 12 Maj, 2006 ]

masz żeliwny kolektor ssący, więc można na zwężce. Ja mam sekwencję i jestem b. zadowolony

A moze ktoś mi powiedzieć dokładnie jaki mam silnik?? tzn chodzi o to czy wielopunkt czy jednopunkt i takie tam. ps mówimy o silniku d14a3. wersja japonska 3-drzwiowa.

luk-zac
07-07-08, 15:11
masz wielopunktowy wtrysk,ja tez mam odetkane d14a3, zalozylem sekwencje i jak narazie jest ok, zmniejszenie mocy odczuwam tylko na 5 przy wyprzedzaniu ale nie jest zle (myslalem ze bedzie wieksza roznica) ,jeszcze nie sprawdzalem spalania bo za krutko jezdze, jedna rada: mam w pelni wloska instalacje a dopiero po instalacji majster powiedzial mi ze jesli zalozyl bym polski komputer do instalacji moglbym ustawic zeby komputer przelaczal na gaz przy mniejszej temperaturze niz 20 stopni, wiec na lato mozna bylo by obnizyc a we wloskiej nie ma takiej mozliwosci :/

rbb
07-07-08, 20:57
Nie podniecaj sie z ta temperatura ja mialem niska i bylem u gazownika zeby ustawil na 30 st. bo szrpalo. Teraz igla, a pozatym na zimnym silniku pali wiecej gazu i nie oplaca sie. pozdrawiam.
Moja instalacja to BRC sec 24. - jak narazie chodzi OK 3000 km.

LemonR
20-07-08, 08:33
... zmniejszenie mocy odczuwam tylko na 5 przy wyprzedzaniu

:eek: :eek: :eek:
Nigdy nie przyszło mi do głowy aby na 5 biegu coś wyprzedzać ale człowiek uczy się całe zycie