Zobacz pełną wersję : Sprężyny obniżające w EJ9
Ostatnio doszłam do wniosku, że mój civic wygląda trochę jak terenówka i nie bardzo mi się to podoba bo zwykle jeżdżę po mieście. Już znalazłam dzięki opcji szukaj, że są sprężyny obniżające do EJ9. Mam jednak pewne obawy czy jak zmienię sprężyny teraz na lato czy nie bedę musiała ich zmieniac ponownie na zimę? Boje się, że będzie za niska (sprężyny -40-50 mm) a ja będę robić za pług jak mocniej przysypie, lub np problem z krawężnikami. Więc proszę o opinię czy jesteście zadowoleni z obniżających sprężyn i czy nie ma z nimi żadnych kłopotów i ? I drugie pytanie - jakiej firmy sprężyny doradzacie? I gdzie w Warszawie mogłabym je nabyć (na miejscu bo nie chcę się bawić w wysyłki a nigdzie nie mogę nic znaleźć :evil: ) i czy w ogóle znajdę jakieś rozsądne sprężyny do 500 zł ? Z góry dziękuję za pomoc
Pozdr;)
do 500PLN proponuję APEX (normalnie cena znacznie wyższa).
Krótsza sprężyna + seryjny amortyzator = wymiana tych ostatnich za jakieś 20 tys km
Sprężyny do EJ9 występują w obniżeniu -35 lub -40 (mówię o samych sprężynach)
Na zimę -40 nie będzie sprawiało problemów, z krawężnikami też raczej nie, ale zalecam ostrożność
Na koniec - zły dział. Takie pytania na Tuning - Zawieszenia, gdzie przenoszę z technicznego. Zwracaj większą uwagę przy doborze działu - to tak na przyszłość.
rzeczywiście ciężko w ogóle znaleźć sprężyny obniżające w okolicach 500 zł, ale znalazłam jeszcze jakieś Megan Racing z obniżeniem - 4,2 cm za 570 zł. Czy myślisz, że mogłyby być? czy może nie polecasz/nie polecacie ?
Megan nie jest zbyt popularną marką. Ale złego słowa powiedzieć nie mogę. Na pewno nie bierz JAMEXów, COBRA itp.
PS.
Obniżenie podawane przez producenta nie zawsze zgadza się z realnie osiąganym (doświadczenie klubowiczów)
lukas-comp
26-04-06, 23:29
zadzwon do JC Auto www.wimsc.pl i zapytaj o ceny (mamy u nich rabat 30% - nr klienta: 003424)
Mi za zestaw Koni sport 1130 + sprezyny APEXy powiedzieli 1950zl ;)