Zobacz pełną wersję : Znowu opony
Tak więc musze kupic nowe oponki 195/50/15 i zastanawiam się między trzema oponkami:
#1, BFGoodrich G-FORCE PROFILER [82] V
#2, Yokohama C.drive AC01 [82] V
#3, Yokohama S.drive AS01 [82] V
Czy ktoś z forumowiczów miał lub ma jakieś doświadczenia z tymi oponkami? Różnica w cenie niewielka, a jak jest z zachowaniem i właściwościami? Opony mają być założone z przodu w aucie do jazdy na codzień zarówno na suchym jak i na mokrym. Z góry odpowiadam tylko te trzy biorę pod uwagę, sorry Toyo...
No cóż ja jeżdze 2 sezon na BFGoodrich G-FORCE PROFILER i jestem zadowolony, na mokrym dobre odprowadzenie wody, na suchym przy ostrej jezdzie w zakrętach są ciche i dobrze trzymają ,ogólnie polecam :D
Oto co napisał mi kumpel, który pracuje w hurtowni opon:
Gajos (27-04-2006 19:54)
ja bym polecał yoko, jedyną wadą jest może nienajwiękrzy przebieg na tej oponie , ale prowadzenie na drodze jest rewelacyjne
"Gajos (27-04-2006 19:57)
yokohamę oceniałbym klasę wyżej niż bfg a te 2 bierzniki to chyba 2 najładniejsze bieżniki( ac01 jest bardziej popularny, lepiej jest z dostępnością)
Gajos (27-04-2006 20:03)
yokohamę klienci chwalą u mnie zawaliście, o bfg nie słychać nic
Gajos (27-04-2006 20:03)
a dodatkowym atutem jest zawalista obniżka cen w yokohamie, w stosunku do zeszłego roku ceny spadły b. mocno"
To tyle, ja się nie znam :570:
ja mam Yoko AVS Sport... jest git!
kupuj Yoko!
Też się nastawiam na Yoko S.Drive na przód, a Yoko C.Drive lub BFG G-Force Profiler na tył... chyba będzie lepiej niż dobrze :roll:
nie wiem czy to jeszcze aktualne, ale 3 tygodnie temu zalozylem komplet yoko c.drive.
sa rewelacyjne. zarowno na suchym jak i na mokrym trzymaja rewelacyjnie. podobno szybko sie scieraja, ale na ten temat bede mogl sie wypowiedziec za jakis czas dopiero.
w kazdym razie jest kosa :). to trzymanie w zakretach... :D poezja :D
I jak z tym ścieraniem, widac już coś czy jeszcze nie? Kupowałeś je w Ksawerowie czy gdzieś indziej, jeżeli gdzieś indziej to podaj namiary i ceny gdyż w tym tygodniu będę kupował, a z tego co się orientuję to sa tylko w Ksawerowie.
nie wiem czy jeszcze aktualne, ale nie widze, zeby sie jakos masakrystycznie scieraly.
a kupilem na opony.com po 193 albo 218 za sztuke. nie pamietam, bo to byly chyba 4 z kolei ktore zamawialem, bo caly czas sie okazywalo, ze to co chce to nie ma.
Mialem yoko na 14', niewazne ze szybko sie koncza, ale kozacko trzymają, cos za cos. Moje byly o model starsze, moze teraz poprawili troche. U mnie najlepiej sie sprawdzaja sport contacty, wiec jak chcesz miec dobre opony, nie ma co patrzec na ladny bieżnik :D
Już zanabyłem po 210 z założeniem i pięknym wyważeniem. Oczywiście Yokohama C.Drive. Nie jeżdzę ostro więc jeszcze nie zauważyłem ich wyśmienitego trzymania w zakrętach.
210
a nie 215, albo 205 :?: ;)
a nie 215, albo 205
O cenie mowa, nie szerokości :P
heheheheheeh :lol:
nie targujmy się o 5zł ;)
:lol: późno było hahahah nie załapałem... :oops: