PDA

Zobacz pełną wersję : Brc eco + blos - pytanie?

misiek1
10-08-09, 22:16
Jak ustawić ten parownik żeby było odpowiednio do Blosa? Aktualnie jest ustawiony na tzw. ciśnienie atmosferyczne czyli w moim przypadku wszystkie śrubki są wkręcone na maxa, a i tak syczenie jest bardzo wyczuwalne a powinno być na granicy słyszalności. Wie ktoś może jak go prawidłowo ustawić? Mam program do swojej centralki i po dzisiejszych ustawieniach przy 3 tyś obrotów lambda ładnie sobie skacze z ubogiej na bogatą tak jak to ma mieć miejsce, ale na wolnych jest za bogato i nie wiem jak to zmienić żeby lambda podobnie się zmieniała jak przy wyższych obrotach, śrubka mała w blosie jest wkręcona na maxa. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły proszę o radę jak poprawnie to ustawić wszystko.

misiek1
26-08-09, 22:45
Próbowałem dzisiaj ustawić parownik na tzw. "bąbelki". Zakręciłem wszystkie śruby w parowniku i włożyłem wąż z parownika do pojemnika z wodą, podłączyłem pod zawór "+" z akumulatora i w pojemniku zaczęło dość mocno bulgotać, myślałem że nie dokręciłem wszystkich śrubek tak jak trzeba, ale okazało się że są wkręcone na maksa, a gaz pomimo tego ulatnia się jak "głupi", powinien natomiast lekko sobie "bulczeć". Co to może być, membrany w parowniku są wymienione tak, że nie wiem o co kaman...

Bassmaster
31-08-09, 21:58
Zakręciłem wszystkie śruby w parowniku...

Może wkręciłeś nie te śrubki co trzeba, parownik powinno się regulować tylko śrubką od napięcia membrany, reszta powinna być w pozycjach fabrycznych.

misiek1
31-08-09, 22:38
W moim parowniku są trzy śruby, jednej nie ruszałem bo to podobno nie jest regulacja, jedna "wystająca" jest od wolnych obrotów, natomiast trzecia na imbus, jest to napięcie membrany. Więc nie powinno być tak, że jak wkręcę te obydwie śruby na maksa to gaz nie powinien się ulatniać?