PDA

Zobacz pełną wersję : Zapalający się check engine podczas kręcenia rozrusznikiem

straznik
10-08-09, 20:55
Witajcie :) Dziwna sprawa, podczas kręcenia i nie dzieje się to zawsze, zapala się lekko przygaszony check engine. Po włączeniu zapłonu gaśnie normalnie, w czasie pracy nie zapala się nigdy. Ma ktoś jakiś pomysł? bo ja o czymś takim słysze po raz pierwszy.

Sasz
10-08-09, 20:58
Sprawdz elektryke, moze byc jakies przebicie ;)

straznik
10-08-09, 21:01
Sprawdz elektryke, moze byc jakies przebicie ;)

Ale masz jakies sugestie w kwestii tego co dokladnie sprawdzic?:)

Sasz
10-08-09, 21:12
Nie jestem specjalista :o ale sprawdzilbym gdzies w okolicach kabli od rozrusznika czy nie ma przetarc izolacji i ogolnie przejzalbym cala instalacje pod maska ale jak napisalem nie jestem specem, moze ktos lepiej ogarniety w temacie elektryki samochodowej sie wypowie.

domell
12-08-09, 11:36
U mnie tak sie dzialo jak akumulator byl juz stary i slaby ale nie koniecznie bo kupilem nowy i to samo bylo (fakt ze ten stary juz sie nie nadawal bo to jeszcze orginal) ale na nowym tak sie dzialo bo radio mialem podlaczone bez stacyjki przerobilem ze gra po przekreceniu stacyjki i jest ok. Widac rozladowywalo radio nawet jak wylaczone bylo i samochod stal pare dni nie dopalany. No to jest elektryka to wiele przyczyn moze byc dlatego trzeba zaczac i po kolei od najprostszych rzeczy. No ale podejrzewam ze akumulator pewnie sprawdzales

dexster
13-08-09, 20:05
ja tak mam i udało mi się dojść co to jest jak kiedyś auta nie odpalisz to się nie denerwuj :) Sprawa jest taka ja miałem problem ze na ciepłym nie odpalało mi auto Ten problem załatwiłem dość szybko po wymieniłem przekaźnik pompy paliwa. Po tych przebojach zaczęło się pojawiać takie coś jak ty masz. Któregoś dnia auto powiedział nie. Przez przypadek ( jak grzebałem po omacku ) po stronie kierowcy jest wyłącznik bezpieczeństwa(za przednim panelem bliko pedału gazu w takiej czarne gumowej osłonie ) ( ten który podczas wypadku odcina ci dopływ paliwa ) i tam jest wina ( przynajmniej u mnie ). Kable do niego są dość ciężko spasowane i na wybojach się luzują efekt jest taki ze jak je poprawiłem to wszystko jest ok. Jak trochę autem porzuca to znów mam to samo. zobacz sobie na to. A tak a propos jak ktoś ma opis jak ten wyłącznik jest zbudowany to ja poproszę