Zobacz pełną wersję : Kłopoty z sprężynami w Civicu
Witam wszystkich mam takie problem :
Dzisiaj odebrałem mojego Civiczka z warsztatu gdzie założyli mi spręzyny Jamex do Mojego 3d 98 rok . Przód siadł pięknie i *****iscie wygląda a tył nie siadł nic . I teraz samochód wygląda kiepsko . Nie wiem co mam teraz zrobić czy to się jakoś ułoży czy nie . Albo może trzeba uciąć jeden zwój??? Napiszcie Proszę o pomoc
poakaz jakas fote. i napisz jakie masz te sprezyny ( ile obnizenia)
może do góry nogami wsadzili te tylne.tak przypuszczam :roll:
może do góry nogami wsadzili te tylne.tak przypuszczam
'wlasnie tez mu to mowilem ze moze odwrotnie wsadzil.... mowi ze dobry jest ten mechanik i raczej by tego nie zrobil.... ja watpie.... Kuki porob fotki i pokaz jak sprezyna jest wlozona tez...... albowloz ze 2 worki ziemniakow zeby sie auto ubilo i moze sie jeszcze uloza te sprzezyny
jeżeli są napisy to muszą być do odczytania,a jżeli są do góry nogami litereczki to na bank musisz odwrotnie założyć sprężyny.
zamieszczam zdjęcia ! Co o tym sądzicie , acha na sprężynach nie ma napisów .
http://img160.imageshack.us/img160/1057/image00017vg.th.jpg (http://img160.imageshack.us/my.php?image=image00017vg.jpg)
http://img19.imageshack.us/img19/10/image00043jb.th.jpg (http://img19.imageshack.us/my.php?image=image00043jb.jpg)
Fuck..tycznie nie wyglada to zbyt lansiarsko, co wiecej, nie wyglada to wogole na obnizone zawieszenei z tylu. BTW jakie masz zalozone opony? Troche pod gorke kombinuje ale moze z przodu masz zalozony wyzszy profil niz z tylu? Widzialem furacza ktory mial obnizenie -60mm ale jako ze byl totalnie wybebeszony w srodku, furacz poszedl w dol max -30mm.
A czy przypadkiem przed metalową miseczką o którą opiera się sprężyna, nie tkwi gumowy pierścień/podkładka? Sprężyna powinna opierać siębezpośrednio o tą miseczkę,ale czasami zakładali takie gumowe 2,5 cm pierścienie.Może ty tak masz i stąd twoje niezadowolenie z efektu?
postaraj sie zrobic zdejcie sprezyny. jakos moze uda Ci sie to ujac.
moze nie te sprezyny Ci przyslali. bo wiem ze jamex robi tez zamienniki seryjnych :/
o ile sie nie myle tylne sprezyny powinny byc wezsza czescia na dol. poprawcie mnie jesli jest inaczej :)
byłem dzisiaj i pytałem mechanika ! nie ma tak żadnego pierscienia , jest tylko guma
[ Dodano: Nie 30 Kwi, 2006 ]
Na liczniku 500km przejechane a sprężyny z tyłu nic się nie ubiły . Nie wiem już co mam robić . Dzwoniłem do tego sklepu powiedzieli mi że do dwóch tygodni mają się ubić . Ja coś to szaro widzę !
Na liczniku 500km przejechane a sprężyny z tyłu nic się nie ubiły . Nie wiem już co mam robić . Dzwoniłem do tego sklepu powiedzieli mi że do dwóch tygodni mają się ubić . Ja coś to szaro widzę !
Daj znać za jakiś czas, co i jak. Brat mi właśnie opowiadał, że jego kolega miał wczoraj identyczny problem.... Kupił na Allegro (chyba Jamexa, bo czerwone) i przód na cacy, a tył zamiast na dół, poszedł do góry (ale ponoć naprawdę sporo) :lol: No i chłopak się wkurzył i druciarskim stajlem uciął po 2 zwoje!!! Heh - ponoć teraz trochę lepiej, choć i tak na obniżone nie wygląda... Ciekaw jestem, jak to będzie wyglądało za parę tygodni...
Jak tylko zaczął opowiadać, że były jaja ze sprężynami w civicu, od razu zgadłem, o co chodzi ;)
(buda ta sama co u Ciebie)
lukas-comp
30-04-06, 18:31
tak to jest oszczedzac na zawieszeniu... :/
kiepskawo to wyglada, na sprezynach musi byc jakis napis, ktory bedzie oznajmial jak zamontowac sprezyne!
dobrze, ze zapodałeś ten temat bo jutro miałem dzwonic i zamawiac -40 Jamexa a mam identyczna Hanie i prośba dawaj na bierząco znac co i jak z tymi spręzynami pozdro
lukas-comp
08-05-06, 01:49
uciekaj od Jamexa!!
za niewiele wiecej mozna kupic Apexa, ktore sa duzo lepsze...
dzieki za rade i czy macie jakies namiary na apexy w wawie i okolicach pozdro
lukas-comp
19-05-06, 12:07
www.wimsc.pl ja u nich kupuje ;)
solidna firma, szybka realizacja! :)