Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tłumik uniwersalny nie pasuje.

nitro20
25-04-06, 20:39
Nie wiem czy dobry dział, mam nadzieje że tak.
Chodzi mi o tłumik Megan Racing, który nie dawno zakupiłem zawiozłem go do montażu i okazało się że jest za długi ponoć dlatego że z tyłu mam dokładkę tylnego zderzaka dodadm że robie od razu cały układ wydechowy oprócz kolektora z kwasówki. Czy ktoś montował ten tłumik w 6g i miał podobny problem ??

havok
25-04-06, 20:52
Jak to - za długi? wszystko się da zamontować, tylko może trochę inaczej, niż chcesz. Poza tym skoro robisz cały układ, to chyba kwestia skrócenia rurki kawałek, nie?

nitro20
25-04-06, 20:55
No własnie goście ,którzy mi to robia twierdzą, ze jest za długi że nie da się go zmieścić między wachaczem, a moja dokładką pod zderzakiem z tyłu.

Dla przypomnienia mam taką dokłądkę.
http://img244.imageshack.us/img244/671/czarnulka6ko6el.th.jpg (http://img244.imageshack.us/my.php?image=czarnulka6ko6el.jpg)

mighty
25-04-06, 21:05
jesli cos jest uniwersalne to znaczy ze jest do d... ;)

havok
25-04-06, 21:10
Możesz zamontować puszczając rurkę na wprost, a nie przeciskając się przy wahaczu, ale to hardcore na nasze drogi. Inne wyjście - sprzedać Megana i zrobić krótszy, za to szerszy (co by był cichy), ewentualnie w stylu Greedy.
Pod żadnym kątem też nie da rady?

elmer
25-04-06, 23:40
Na pewno się da, może niżej jakoś albo bardziej na środku samochodu.

nitro20
26-04-06, 00:08
Właśnie nie chce kombinować z hardcorowymi akcjami z wydechem bo hondzia i tak jest lekko niżej i znając nasze drogi i moje szczęście to urwałbym go 5 minut po wyjechaniu z warsztatu :lol: , pozatym chłopaki właśnie mówili że nie chcą odpierdzielać maniany, i że to poprostu będzie wyglądac brzydko w jakiś inny sposób bo juz nawet przymierzali na różne sposoby, pozatym wiązało by to się być może z ingerencją w moją dokładkę, której nie chce ruszać bo mi się podoba:). Więc panowie tłumik będzie na 90% inny, ale o tym juz poinformuje w wątku mojego civa ;), a ten temat zostawiam na przestrogę :P.

ppm702
26-04-06, 10:49
nitro20, ogarnij temat, bo nie pierwszy raz Cię już o to proszę :? Co prawda w innym watku, ale mimo wszystko

Ramzes
26-04-06, 13:43
jesli cos jest uniwersalne to znaczy ze jest do d... ;)

dokladnie tak jest nie mniej jednak ci co ci to robia sa jacys inni bo na pewno to da sie zrobic!