Zobacz pełną wersję : Tłumik uniwersalny nie pasuje.
Nie wiem czy dobry dział, mam nadzieje że tak.
Chodzi mi o tłumik Megan Racing, który nie dawno zakupiłem zawiozłem go do montażu i okazało się że jest za długi ponoć dlatego że z tyłu mam dokładkę tylnego zderzaka dodadm że robie od razu cały układ wydechowy oprócz kolektora z kwasówki. Czy ktoś montował ten tłumik w 6g i miał podobny problem ??
Jak to - za długi? wszystko się da zamontować, tylko może trochę inaczej, niż chcesz. Poza tym skoro robisz cały układ, to chyba kwestia skrócenia rurki kawałek, nie?
No własnie goście ,którzy mi to robia twierdzą, ze jest za długi że nie da się go zmieścić między wachaczem, a moja dokładką pod zderzakiem z tyłu.
Dla przypomnienia mam taką dokłądkę.
http://img244.imageshack.us/img244/671/czarnulka6ko6el.th.jpg (http://img244.imageshack.us/my.php?image=czarnulka6ko6el.jpg)
jesli cos jest uniwersalne to znaczy ze jest do d... ;)
Możesz zamontować puszczając rurkę na wprost, a nie przeciskając się przy wahaczu, ale to hardcore na nasze drogi. Inne wyjście - sprzedać Megana i zrobić krótszy, za to szerszy (co by był cichy), ewentualnie w stylu Greedy.
Pod żadnym kątem też nie da rady?
Na pewno się da, może niżej jakoś albo bardziej na środku samochodu.
Właśnie nie chce kombinować z hardcorowymi akcjami z wydechem bo hondzia i tak jest lekko niżej i znając nasze drogi i moje szczęście to urwałbym go 5 minut po wyjechaniu z warsztatu :lol: , pozatym chłopaki właśnie mówili że nie chcą odpierdzielać maniany, i że to poprostu będzie wyglądac brzydko w jakiś inny sposób bo juz nawet przymierzali na różne sposoby, pozatym wiązało by to się być może z ingerencją w moją dokładkę, której nie chce ruszać bo mi się podoba:). Więc panowie tłumik będzie na 90% inny, ale o tym juz poinformuje w wątku mojego civa ;), a ten temat zostawiam na przestrogę :P.
nitro20, ogarnij temat, bo nie pierwszy raz Cię już o to proszę :? Co prawda w innym watku, ale mimo wszystko
jesli cos jest uniwersalne to znaczy ze jest do d... ;)
dokladnie tak jest nie mniej jednak ci co ci to robia sa jacys inni bo na pewno to da sie zrobic!