Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Powitanko i pytanie o przegub (przy okazji)

Krzeszu
25-04-06, 13:49
Witam wszystkich,
tak sobie pomyślałem że nieładnie jest się nie przywitać. Tak więc witam;)
Wpadłem na to forum dzisiaj, ponieważ pierwszy raz od kupna mojej hondzinki (93 r. 1,3 16 V, 3d) mam problem. Strzela mi przegub, oddałem autko do mechanika. Po godzinie telefon, że nie jest w stanie tego naprawić, że ktoś to robił wczesniej i tak walił młotem, że przegub się cytuję "rozpulchnił". Z tego powodu potrzebna będzie ślusarka... Niestety na mechanice się nie znam, ale słyszałem, że w hondach układ jezdny (zwieszenie?) jest jakiś specyficzny i koleś, który wcześniej nie robił japończyka może mieć problemy z rozkręceniem... Pewnie ktoś z Was takie naprawy gdzieś już dokonywał-podzielcie się namiarem jeśli macie na jakiegoś "pewniaka".
Z góry dzięki! Pozdrawiam!

ppm702
25-04-06, 13:53
wątek do przeniesienia na techniczne "92-00"

PS
Witamy się tutaj: ..::KLIKNIJ::.. (http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=40&start=0)

Krzeszu
25-04-06, 13:58
Przepraszam za zamieszanie... Liczyłem że "poznańska" część forum będzie bardziej precyzyjna

nick__t
26-04-06, 19:05
Mechnik to za duże słowo na tego OSZOŁOMA któremu oddałeś w ręce swoją Hannę :wink:
Rozpulchnił się? yhyhyhyh może Ty do piekarza pojechałeś :idea:
Rozumiem że chodzi o przegub zewnętrzny? Da się wymienić wszystko nawet bez rozbierania "skomplikowanego" (?) zawieszenia, ba nawet bez rozkręcania łożyska co wydaje się najbardziej komplikującym sprawe tematem - wymienisz wtedy całe "bebechy" ale bez ruszania kielicha. Jest to sposób trochę doraźny, ale najtańszy, nieskomplikowany i szybki 1godz. roboty. Jak cuś to zapraszam do cz-wy.
Pozdr - Moni :*

rafalb33
26-04-06, 20:46
SWoja droga w pod koniec stycznia wymienialem u siebie lewy przegub i kupilem JC i rozlecial sie wlasnie kilka dni temu.Takze nie poloecam raczej tego wyrobu.
Panowie w sklepie sie dziwili i powiedzieli , ze jesli to przegub to przyjma na reklamacje.