PDA

Zobacz pełną wersję : Pytanie o LAMPY (Civic 6gen. 96-98)

mandi
25-04-06, 02:24
Mam pytanie... Czy przednie reflektory w Civicu 6 gen przed faceliftingiem czyli w latach 96-98 byly identyczne w wersjach HB, Coupe oraz Sedan?? Po prostu czy takie lampy pasuja do obojetnie ktorej z wyzej wymienionych wersji nadwozia? Wydaje mi sie, ze TAK... ale prosze o potwierdzenie. Sam mam 6gen, ale 99r. wiec juz po faceliftingu takze nie orientuje sie w LAMPACH z wersji przed. Dzieki z gory za pomoc. Mandi :wink:

malin21
25-04-06, 04:17
tak takie same

kenny
25-04-06, 09:29
Z tego co wiem to się różnią. Mocowaniem silniczka do ustawiania wysokości i tą "półkulką" co jest w środku reflektora, przed żarówką. W HB jest właśnie taka "półkulka" a w sedanie są 3 listki, albo odwrotnie. Są to róznice minimalne ale zawsze.

mandi
25-04-06, 11:20
najbardziej mnie interesuje wersja COUPE.... poniewaz sprawa jest taka, ze facet chce ode mnie kupic RINGI. ja mam ringi do wersji 96-98, on ma 6gen coupe z 97r. i chodzi mi o to czy beda pasowaly na bank wzgledem maski itd. Poniewaz nie chce byc gejem i mu wcisnac na sile skoro to nie pasuje! ale mysle, powinno pasowac... bo te ringi kupilem do civica sprzed liftingum, tak wiece to chyba obojetnie co to za nadwozie?? musze po prostu byc na 100% pewny..

kenny
25-04-06, 12:03
kształt jest taki sam

Custom Devil
09-05-06, 09:02
Przepraszam że odgrzebuje temat ale nie chciałem otwierać nowego a tytuł tego nawet mi pasuje do mojego pytania.
Mam pytanie takie chciał bym wiedzieć dokładnie czym się różnią lampy w civicu 6 gen. przed i po faceliftingu, najlepiej gdyby było to zobrazowane na jakimś zdjeciu np.strzałkami + jakiś opis.
Za odpowieć z góry dziekuje. :smile:

ppm702
09-05-06, 10:08
Custom Devil, było tysiące razy. Różnią się kształtem i to wszędzie :idea: