PDA

Zobacz pełną wersję : problem z kropkami na lakierze pomocy

maciek070188
06-08-09, 19:52
siemka borykam sie juz pare tygodni z bialymi kropkami po spreju na lakierze calego auta. a mianowicie gowniaze sie bawili sprejem wiał wiatr no i cala hania w kropkach .. probowalem wieloma pastami i nic tempo troche ale prawie wcale nie schodzi benzyna starlem z szyb ledwo co pare godzin męczarni co proponujecie zeby nie zniszczyc lakieru? dzic dłubalem paznokciem itp i 35 procent starełem tego ale reszta;/ pomocy czekam na doradzenie:confused:

Mati_1979
06-08-09, 21:00
Ja takie coś myłem rozpuszczalnikiem nitro lub do akryli, z lakierem nic się nie działo a za to ładnie się świecił :)

Najlepiej zrobić małą próbę bo różnie bywa

Blend
06-08-09, 21:47
Próbuj nitro, jak nie zejdzie to papier 2500 na wode i później polerka.

maciek070188
08-08-09, 08:36
nitrem schodzilo aleee sie boje ze lakier sie zrobi matowy;/ co sadzicie probowaliscie?

Mati_1979
08-08-09, 15:47
nitrem schodzilo aleee sie boje ze lakier sie zrobi matowy
Mi od nitro bardziej się błyszczał :D ale po tym już na pewno lakier nie miał żadnej warstwy ochronnej (wosk, itp) :)

rybok_999
09-08-09, 16:12
można spróbować tak jak koledzy mówią nitro. albo może piana aktywna karcher.
Ja miałem kiedyś taką sytuacje że wychodze ze szkoły i ide do auta... patrze... robili droge ale *****iście pochlapali mi lakier lepikiem którego używali... cały bok szyby. SAM LEPIK. Niestety nie mam AC ale jak bym miał to bym sie minuty nie zastanawiał. Policja odrazu. W domu szorowałem margaryną :D.

Wiec co będziesz miał. Dużo szorowania współczuje a gnojką pomalować twarze to by bardziej uważali.

maciek070188
09-08-09, 18:22
hehhe gnoje juz dostali za swoje i mi za to felgi czyszcza i zderzaki z owadow bo do lakiru oni sie nie nadaja;]