Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : alarm- problem:/

joko
06-08-09, 09:30
Mam problem z alarmem w mojej ej9..

działał normaln ie do momentu aż się nie uruchomił, chciałem wyłączyć, wcisnąłem przycisk, lampki zamrugały niby ok a syrenka dalej wyła- musiałem ja kluczykiem wyłączyc. Teraz co- auto otwiera sie zamyka bez problemu ale jak włącze ponownie syrenke dalej wyje co jest nie tak???

pozdrawiam i prosze o poradę

Tompro
06-08-09, 10:03
Masz instrukcje do niego? Na początek odłącz mu zasilanie na jakiś czas i podłącz z powrotem. W instrukcji musisz zobaczyć jak się go programuje, bo może coś się przeprogramował.

joko
06-08-09, 10:04
nie mam nic do niego:/ alarm nazywa sie prestige tyle tylko pisze nic to nie mówi:/ zasilanie ale gdzie???kleme odłączyc???

Tompro
06-08-09, 10:42
Najlepiej bezpiecznik, ale jak nie wiesz który to może być klema. Poszukaj może jeszcze jakichś numerków na alarmie, ewentualnie po wyglądzie poszukaj go na stronie producenta.

joko
06-08-09, 11:27
Alarm APS 400MX- udało mi się dopwiedzieć ze to ten system:) dalej wyje sama:/

ppm702
06-08-09, 11:37
zmierz, czy na wyjściu na syrenę podana jest masa lub +12. Będziesz wiedział, czy to wina alarmu, czy syreny

Kosciech
09-08-09, 22:50
Najprawdopodobniej syrenka straciła zasilanie i wyje ze swojego wbudowanego akumulatora. Sprawdź, czy do syrenki dochodzi zasilanie + 12V stałe i czy ma mase. Często jest tak, że kabelek zasilający do syrenki gdzieś tam przyśniedzieje na łaczeniu i stąd problemy, albo wywaliło bezpiecznik od syrenki przy centralce alarmu (najczęściej 3A). Tak bym obstawiał, jesli mówisz, że normalnie się otwiera/zamyka z pilota. Jeśli zasilanie jest, a na kablu gdzie podawane jest wyzwolenie syrenki jest też + 12V to może być uszkodzony tranzystor w alarmie.