Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Amortyzatory, jakie???CO wybrac??

tm151
05-08-09, 20:35
W tym miesiacu musze zmienic zawieszenie, w gre nie wchodzi sportowe bo szkoda mi samochodu, komplet amorkow kayay wyjdzie mnie okolo 860, ale znajomy z FOTY zalatwic moze komplet Sachsow za 700 zl, co wybrac??? lepie dolozyc i KYB czy nie bedzie roznicy???

piroman
05-08-09, 20:50
Jeśli nie zamierzasz inwestować w sportowe amortyzatory tylko najzwyklejsza seria to KYB jest dobrym wyborem- w końcu made in Japan:)

tm151
05-08-09, 21:02
Sportowe to niewielka roznica w cenie ale bede kupowal komplet rozporek wiec cos mysle ze sie poprawi cos przez to bez utraty komfortu, a jechalem na sportowym zawiasie w jajku i jak DLA MNIE to za twardo...nie chce zeby mi cala tapicerka skakala i ogolnie wszystko sie tluklo;/ wlasnie to ze KYB jest made in japan mnie bardziej przekonuje;p czekam na dalsze opinie:)

piroman
05-08-09, 21:24
Sportowe to niewielka roznica w cenie Rożnica w cenie nie jest taka niewielka jeśli bierzemy pod uwagę markowe produkty a nie no name z allegro typu mts technik

a jechalem na sportowym zawiasie w jajku i jak DLA MNIE to za twardo...zawias zawiasowi nierówny (patrz wyżej).
Mam KYB AGX który jest sportowym amortyzatorem o regulowanej sile tłumienia i jak dla mnie wcale nie jest twardo no ale dla kogoś innego kto jest przyzwyczajony do miękkiej serii może być inaczej. Kwestia jeszcze jakie założysz do tych amortyzatorów sprężyny...

tm151
05-08-09, 22:09
Tylko ile Kayaba AGX kosztuja;] a do seryjnych amorow nie wiem czy jest sens zakladac same sprezyny...fakt jechalem na MTSie i szału nie ma;p