Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Toyo T1R vs. Toyo Proxes 4

doli22
05-08-09, 18:39
Witam chcial bym sie dowiedziec jezeli ktos posiada i moglby porownac czym roznia sie (po za ksztaltem bieznika oczywiscie) te oponki od siebie? przyczepnosc, hamowanie itp. Wyczytalem troche w internecie ze T1R maja slaba przyczepnosc na rozgrzanym asfalcie i jak same sie nagrzeja, kiepska podczas deszczu itd :( o przyczepnosci lepszej wypowiadal sie jakis uzytkownik Proxes4. Do konca sam nie wiem co wybrac bo kompletuje nowe obrecze i szukam dobrych opon:confused:. Dzieki z gory za odp Pozdro

tm151
05-08-09, 20:47
Złego slowa na T1r nie powiem!!! Mysle ze uratowaly mnie i moj samochod nie raz, na rozgrzanym asfalcie to torowa opona bedzie sie dobrze spisywala np TOYO R888 ale nie radze bo na mokrej to smierc jechalem i nikt mi nie wmowi ze jest dobrze, T1R na deszczu wymiata, momentalnie odprowadza wode, na zimnym asfalcie jak przyklejona siedzi i nawet nie pisnie, ogolnie to one bardzo chca piszczec, no chyba ze przy ruszaniu:) gdybym musial zmieniac gumki to tylko na T1R, mozna by pomyslec jeszcze o Yokohama Parada Spec2 ale podobno na mokrym jest lipa, ale podkreslam PODOBNO...bo nie mialem okazji sprawdzic:)

doli22
05-08-09, 20:59
o parada spec tez tak czytalem ze boja sie troche wody :p troche ludzi jezdzi na tych T1R wiec cos musi w tym byc, najwiecej zapewne stosunek jakosc/cena

tm151
05-08-09, 21:06
Dobry przyklad: kumpel ma takiego Civica jak moj, tzn slinik d15b2 rozmiar opon ten sam, zawias seryjny itd, z tym ze na oponach Goodrich, no to na zakretach nie bylo porownania...na mokrej jeszcze nigdy w poslizg nie wpadlem, jestem zachwycony:D jedyna wada i to paru znajomych zauwazylo u siebie to ze za szybko sie zuzywaja;/

doli22
05-08-09, 21:17
chcac nie chcac kazda sie zuzywa zalezy od stylu jazdy :) ja nie wariuje na drodze wiec mi to nie grozi tzn palenie laczka na kazdych swiatlach itd. poczekam do jutra moze ktos sie wypowie na temat tych PX4
jedno jest pewne kazdy bedzie zawsze chwalil swoje :p

damianlapszys
06-08-09, 00:02
tylko t1r

kenny
06-08-09, 08:55
Oj chłopaki popłynęli¶cie trochę z tymi oponami.

Karuzel
06-08-09, 09:17
ja wiosna mialem ten sam problem...pojechalem do kumpla ktora ma wulkanizacje sie podpytac. z tego co mowil to P 4 jest twardsza opona,tzn bardziej sie na niej odczuwa nierownosci drogi itp, i jest za to glosniejsza od T1R..ja mam u siebie T1R i jestem zadowolony.

doli22
06-08-09, 14:13
wybor padl na T1R :) zobaczymy co z tego bedzie. Jesli mozna to prosba do modow o zamkniecie tematu Pozdrawiam

mizer
12-08-09, 10:24
T1R nie jest super hiper najlepsza na calym swiecie opona, aczkolwiek moim zdaniem stosunek cen jakie ma np rozmiar 15 na allegro do ich jakosci jest naprawde bardzo dobry wiec ja bym bral T1R, a pozniej jak sie znudza kombinowac.