PDA

Zobacz pełną wersję : Problemy natury elektrycznej

Shad
03-08-09, 15:20
Witam, otóż mam taki problem ze swoją Hanią numer 2
4gen, D16Z2

Ostatnio zgasła mi na światłach i już nie odpaliła. Poszła na hol i pod domem rozebrałem kopułkę, okazało się że śrubka mocująca palec się odkręciła (!!) i palec latał jak chciał. Dokręciłem, założyłem, zagadała i poszedłem uśmiechnięty spać.

Następnego dnia jadę sobie i nagle mi szarpnęła, zaczęła trochę skakać jak kangur, pracować jak traktor, jakby gdzieś gubiła zasilanie. Potem drugi raz, piąty, dziesiąty, aż w końcu w ogóle nie da się jeździć.

Objawy:
- Po odpaleniu obroty są bardzo niskie
- Po dodaniu gazu dławi się a obroty w ogóle nie wzrastają, silnik prawie gaśnie
- Silnik cały się telepie, jakby nie wszystkie gary pracowały, ale wyjmuje po kolei kable i nie widać różnicy

Koleżka mi powiedział, że na 99% mam do wymiany cewkę. Drugi z kolei radził, żebym sprawdził ustawienie zapłonu. Cały aparat zapłonowy może do śmieci musi polecieć i nowy ? Co wy radzicie ??

Świece nowiutkie kupiłem, 20km mają, na starych świecach jeszcze sprawdzałem to iskra była wszędzie, kable na 100% dobrze podłączone.

Ma ktoś jakiś pomysł, miał ktoś podobne objawy ??

Za wszelką pomoc będę wdzięczny.

CroX
03-08-09, 15:41
Sprawdź aparat zapłonowy najlepiej jakbyś miał z kimz robić podmiankę albo coś w tym stylu...to wydaje się najlepszym rozwiazaniem...jeżeli nie to to trzeba grzebać dalej...ale w pierwszej kolejności zobacz aparat :)

Shad
04-08-09, 16:00
czy podejdzie aparat zapłonowy TD-01U do mojego TD-18U?