PDA

Zobacz pełną wersję : problem z zawieszeniem gwintowanym

krakers
03-08-09, 10:33
nie wiem czy ktoś już zakładał MTS-technika do swojej hani ale u mnie pojawił się problemik

mianowicie logika mówi mi że seryjne amorki są takie same lewa i prawa strona a autko stoi w miarę równo natomiast po zmianie na gwint żeby wyrównać wysokość nadkoli do opony lewą stronę muszę podnieść wyżej :confused: czy to normalne? silniczek d16z6 o ile to ważne bez wspomagania i klimy więc tylko silnik z przodu daje obciążenie czym może to być spowodowane ?? HELP

xstanx
03-08-09, 23:01
nie pomoge raczej,nie wiem czy to normalne ...ale powiem ci ze jak mialem crx na gwintach to tak samo mialem ,nie bylo rowno musialem sie bawic i regulowac :/

Dareko87
04-08-09, 10:16
od tego jest gwint zeby ustawic tak jak nam odpowiada. Jaka to jest roznica? moze w pozycji wyjsciowej nie ustawiles rowno?

krakers
04-08-09, 14:48
były ustawione równo tylko że różnica pomiedzy prawym a lewym nadkolem była już na samym początku. Z tąd też pojawiło się moje pytanie czy to normalne bo w seryjnym zawieszeniu przecież nie ma różnicy pomiędzy stronami

damianlapszys
04-08-09, 17:49
ja tez mialem taki problem. sprawdz sobie sprezyny. postaw je obok siebie na rownej ziemi i zobaczysz ze wysokosc sprezyn jest rozna. u mnie zeby auto stalo rowno musialem lewa strone podniesc na maxa a prawa na minimum. Po prostu kupujcie wiecej zawieszen firmy MTS-technika i Ta technix. ja wywalilem ten szajs do smieci, kupilem koni 1130 i wszystko jest ok.