Zobacz pełną wersję : lewe powietrze???
mam mały problem jak zrzucam Hanie na luz to mi gaśnie jeżdże na gazie i zauważyłem że silnik na wolnych obrotach równo nie chodzi jak przyłożę rękę do filtra powietrza(do wlotu) zwiększaja mu sie obroty i silnik normanie pracuje co to znaczy??? prosze o odp, czy to jest normalne zjawisko honda civic 94 rok wersja canadyjsaka 1, 5 d15b7 dziekuje
gaz= niema jazdy na luzie :!:
ja na gazie sie nie znam, ale przy instalacji gazowej powinna być zwęzka na dolocie powietrza... moze jej nie masz?
nie wiem dokładnie jak jest z 1,5 ale wydaje mi się to kwestia związana z dolotem powietrza. Jak jeździłem corsą to też mi gasł, wystarczyło zdjąć rurę doprowadzającą zimne powietrze i założyć giętką rurę zagiętą do tyłu schodzącą za silnik i problem ustał.
teraz mam gaz w 1,3 i nie mam problemów podczas zmiany biegów i postoju na światłach a dolot mam fabryczny
Pozdr
a czy jest możliwe że filtr powietrza jest do wymiany?????///
a kiedy go wymieniales ostatnio :?:
Pierwszy post to jeen wielki bełkot. Proponuje do szkoły na douczanie pójść, bo cięzko to przeczytać.
Jak jest na benzynie ?
Twój problem rozwiązałby Ci instalator gazu. Może jest faktyczny problem ze zwężką, może źle jest wystrojone, a może poprostu reset ECU i ponowne uczenie wolnych obrotów pomoże.
a jak nie to zmień na prawe powietrze i już ;)
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=10388 popraw proszę :!: