PDA

Zobacz pełną wersję : Wskazówka paliwa Vgen, problem? pomocy!:(

thompson17
02-08-09, 11:01
Witam.troche sie rozpisałem ale prosze o poświęcenie chwili czasu na mój problem, szukałem już na forum:(
Wczoraj założyłem w swoim civie indiglo od MoMan`a i wszystko poszło gładko.
Jednak po przejażdżce okazało się że wskazówka od paliwa stoi w miejscu,chwilami schodziła troszke w dół ale zaraz potem wracała spowrotem.
Przy zakładaniu tarczy od paliwa wskazówki nie uszkodzilem napewno, tylko przesunołem ją w dół, ale żadnych uszkodzeń mechanicznych. AAA inwerter przylutowalem do płytki zegarów, gdzieś wyczytałem że jak sie na mase podepnie od zegarów to może też być przyczyna,wracając z wycieczki troche dotankowałem, wskazówka sie uniosła i wskazała chyba prawidłowy stan, i mam teraz pytanko, czy to była kwestia żeby skalibrował sie czujnik w baku z zegarem? Teraz powinno być dobrze? prosze o pomoc...
Zegary robią wrażenie, a w nocy i wieczorami bezcenne jest jak ludzie idący chodnikiem pokazują palcem na zegary, albo Ci którzy stojac obok mnie furą wychylają sie z samochodu i lookaja na indiglo:)

foto zegarków:
http://img263.imageshack.us/img263/6828/zegaryindiglo.jpg

jeszcze raz prosze o pomoc:(

CroX
02-08-09, 13:05
To normalka :) pływak podnosi się różnie...staniesz lekko przechylony np. gdzies pod górkę i wskażę inaczej :) ruszysz gwałtownie to też może spaść wskazówka...ale jak auto postoi na płaskim trochę czasu to dojdzie do siebie :) nie masz się co martwić :)

thompson17
02-08-09, 13:11
dzięki CroX, czyli nie można uszkodzić wskazówki benzyny tylko tym ze sie ją palcem przesunęło?:)
troche mi ulzyło:) a jak w kwestii tego że przylutowałem inwerter do ścieżek licznika? chyba nic tez sie nie pokopie, no nie?:D

CroX
02-08-09, 18:39
Wiesz u mnie w starych zegarach ktoś tak właśnie zrobił z podświetleniem diodami...że przylutował do ścieżki kawałki drucika i do nich diody...

thompson17
03-08-09, 10:24
aha, no i było wszystko ok po tym zabiegu?:)