PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z centralnym zamkiem civic VI 5D D15Z6

bandurap
30-07-09, 21:50
Witam,
Mam orginalny centralny zamek,tylko ze na pilota otwieraja mi sie tylko drzwi kierowcy. Pod tapicenrka drzwi kierowcy jest szara puszka, ktora pstryka podczas uzywania zamku centralnego. Zalozylem ta puszke od kolegi ktoremu centalny dziala bez zarzutu i u mnie nadal nie dziala. Co moge miec uszkodzone?? I czy w samochodzie jest jeszcze modul zamka centralnego?? Jesli tak to w ktorym miejscu??
Bede wdzieczny zz jakies rady

Kosciech
30-07-09, 21:58
jakiego masz pilota: oryginalnego, czy jakiegoś dokładanego? Jak dokładanego, to najprawdopodobniej masz dołożony siłownik do drzwi kierowcy i ten pilot steruje tylko tym siłownikiem a reszta działała jak zamknął się lub otworzą drzwi kierowcy. Może uszkodzony jest stycznik w drzwiach kierowcy od oryginalnego centralnego albo oryginalna centralka dała dupy, co sie niestety zdarza.

bandurap
30-07-09, 22:01
Mam orginalnego pilota, A do czego jest ta puszka w drzwiach?? Czy wymiana silownika w dzwiach kierowcy naprawi to??

braun
30-07-09, 22:05
Jeśli centralny zamek jest oryginalny na pilota to centralka sterująca jest zamocowana mniej więcej pod kierownicą. Uwaga w pobliżu są żółte przewody od poduszki. A w drzwiach kierowcy jest moduł elektrycznych szyb. Moduł centralnego zamka występuje również w drzwiach pasażera ale wtedy gdzy nie ma oryginalnego pilota.

bandurap
30-07-09, 22:08
a co to jest za puszka w drzwiach, pisze na niej LOCK cos tam??

A jak wyglada ten modul pod kierownica to jutro sobie podepne sprawny i sprawdze czy dziala centralka

braun
31-07-09, 00:03
A co na tej "puszcze" dokładnie pisze?
Może zdalne było dorabiane i coś jest pokombinowane? Albo wersja angielska?

bandurap
31-07-09, 15:41
Na tej puszcze pisze HONDA LOCK i jest to orginalny centralny zamek. Do tej pory nnie znalazlem w aucie centralki. Czy ktos wie gdzie ona sie znajduje, bo teraz tylko ona mi zostala do wymiany. Wymienilem juz ta puszke z drzwi, silownik z drzwi kierowcy i nadal centralny mi nie dziala, jest to samo co przedtem.

Kosciech
31-07-09, 17:34
a masz taką bańkę przy lusterku wstecznym i pilot jest na podczerwień? Jesli tak, to nie ma żadnej inne centralki. Jest tylko odbiornik podczerwieni pod lusterkiem i ta centralka w drzwiach. Sprawdź kable w przepuście drzwiowym. Obstawiam, że urwał się kabel przy kostce wychodzący z drzwi kierowcy na reszte drzwi.

jerry
16-09-09, 11:49
A na jakiej zasadzie dziala centralny na kluczyk centralny orginalny podczerwien tez jest ale chce sie dowiedziec jak to dziala mechanicznie! w 3d co daje sygnal itd

djhubertusss
16-09-10, 20:08
Koledzy mam mały dylemat. Jestem świeżo upieczony właścicielem cifa mb3 i w nim mam mały problem z centralnym. Z kluczyka działa wszystko ok ale z pilota nic:( Pomyślałem, że baterie padły więc wymieniłem, posprawdzałem bezpieczniki i i dalej nic:( nawet dioda na pilocie nie daje oznak życia więc pilot jest uwalony. Więc myślę sobie że lepiej będzie przejście na radiowe sterowanie. Wymyśliłem czy by można było wyjąć odbiornik IR a w jego miejsce założyć centralkę radiową by nie tracić sterowania z kluczyka?

ManekPL
23-02-12, 13:32
Witam, odświeżam temat.
Mam hankę VI 95 rok 5-cio drzwiową.Problem polega na tym że z pilota mogę zamknąć autko natomiast nie mogę go otworzyć, jedyne co to świecą awaryjne jak przy normalnej obsłudze zamka.Co może być przyczyną, jak to zlikwidować.
Jestem laikiem jeśli chodzi o auta więc proszę o instrukcję krok po kroku.

siwy6891
01-08-15, 16:12
Witam
Mam problem z centralnym zamkiem. Mianowicie na pilota reagują tylko drzwi kierowcy. Reszta jest martwa na otwarcie kluczem tez zero reakcji. Bywają dni ze wszystko dziala jak należy. Dostałem się do modułu centralnego zamka i są tam dwa jakby odcięte przewody. Od czego one mogą być? Załączam zdjęcie http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/01/c54c7bf981fbc37df8e590ac53a4f576.jpg

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Sorki mala poprawka to na zdjęciu okazało się ze to moduł alarmu moduł centralnego jest w drzwiach pasażera i po odłączeniu go reagują tylko drzwi kierowcy. Jak sprawdzić moduł?

MarcinWL
04-08-15, 08:44
U mojego brata w ek3 moduł centralnego siedział w drzwiach kierowcy, ale tam było coś narzeźbione i nie wiem czy jest oryginalny czy nie. W każdym bądź razie otwierał się z oem pilota.
Były problemy z otwieraniem i zamykaniem drzwi spowodowane tym że obudowa była nieszczelna i woda dostała się do środka, ścieżki i luty na płytce się utleniły i zaśniedziały. Zrobiliśmy nową płytkę i obudowę i wszystko śmiga

siwy6891
04-08-15, 08:52
U mnie na płytce wszystko wygląda w porządku ale zamek nie reaguje. Niewiem jak to wszystko jest połączone bo straszna platanina tych kabli ale wydaje mi się ze coś z alarmem jest nie tąk i on coś miesza. Bo centralka chyba przez niego przechodzi