Zobacz pełną wersję : sprzeglo
witam
powiedzcie mi czy sprzeglo od d16z6 bedzie pasowalo do skrzyni od d15b2? bo moja skrzynia od d16 sie skonczyla i kupilem skrzynie od d15b2 i teraz che kupic sprzeglo do tej skrzyni
doradzcie mi jak mozecie ze swoich doswiadczen
pozdro
jak bys poszukał, to byś wiedział że skrzynie w D-seri w V i VIg są zamienne.
nie kupuje się sprzęgła pod skrzynie tylko pod koło zamachowe jakie masz przy silniku , i jak powiedział kolega Niedzial_ skrzynie w D seri są wymienne
doradzcie mi czy do tego silnika d16z6 eh3 bedzie pasowalo sprzeglo exedy HCK2026 bo ponoc pasuje do d16z6 tylko nie wiem czy do kanadyjki podejdzie. i jeszcze jedno czy walek w skrzyni od d16z6 i d15b2 jest taki sam bo mam kupiona skrzynie od d15b2 i chce ja zalozyc bo moja padla i dlatego pytam czy te sprzeglo podejdzie do eh3 ze skrzynia od d15b2
sprawdź oznaczenie na skrzyni bo D15B2 ma skrzynię oznaczoną S20 a D16Z6 nie jestem pewien ale prawdopodobnie też.
pozdr
obydwie skrzynie maja oznaczenie s20. walek skrzyni jest taki sam ponoc takze nie wiem jak to bedzie bo ponoc lozysko jest jakies rozne i nie wiem jakie sprzeglo kupic
Jeżeli tylko skrzynia nie jest od Civic'a 4.generacji to wszystko będzie OK ...
pojawil sie nowy problem podczas zkupu przez co nie zdecydowalem sie jeszcze na zakup. w sklepach maja rozne zdania na temata sprzegiel exedy. w kazdym ze sklepow mowia co innego. moga mi sprowadzic kazdej firmy sprzeglo ale ogolnie doradzaja aisina. co myslicie o tym czy aisin jest lepszy od exedy?
tego bym nie powiedział ale aisin to też bdb sprzęgło
Na pewno nie kupuj Valeo. Aisin i Exedy są dobre.
krystian.NH
07-08-09, 11:39
w swoim d15b2 sprzeglo mam skompletowane..tarcza exedy reszta juz niepamietam jakie firmy ale troche poszlo kasy na to.. niedawno wymienialem skrzynie, akurat trafila sie z d16z6, wszystko fajnie pasuje, a jezdzi sie jeszcze fajniej ;]. O nazwie Valeo postaraj sie jak najszybciej zapomniec...
ja w moim mam tarczę NKK i docisk Exedy, wcześniej miałem docisk Valeo i musiałem zwalać skrzynię bo docisk był felerny i nie było sprzęgła/ podwójna robota/
pozdr