Zobacz pełną wersję : czy to sie opłaca?
kristico86
29-07-09, 15:37
Witam mam następujący problem mam EG3 d13b2 i chcę zrobić swap na coś mocniejszego a dokładniej d16Z6 czy opłaca się kupić coś takiego http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7145892 bo chyba będę musiał przekładać całą wiązkę bak i całą resztę...czy lepiej kupić d16z6 który śmigał na manualnej skrzyni czy tez w automacie pomóżcie pozdrawiam
Jak kupisz tego całego, to sporo Ci się zwróci. A poza tym hamulce przełożysz, czyli tak ogólnie... Jakbym miał kasę i D13, to bym całego kupił :D
mi sie wydaje ze sie oplaca , swapy chodza po 2700-3000 mysle ze tauzena wyjmiesz spokojnie z tego auta , jak masz plac zeby sprzedac na czesci ... lepiej oczywiscie w manualu , bo jesli chce miec manualna skrzynie to bedziesz musial zmienic kompa no i oczywiscie skrzynie ...
kristico86
29-07-09, 15:48
mi sie wydaje ze sie oplaca , swapy chodza po 2700-3000 mysle ze tauzena wyjmiesz spokojnie z tego auta , jak masz plac zeby sprzedac na czesci ... lepiej oczywiscie w manualu , bo jesli chce miec manualna skrzynie to bedziesz musial zmienic kompa no i oczywiscie skrzynie ...
ale chodzi mi o to czy ten silnik z manualną skrzynia nie będzie za bardzo zajeżdżony ale z drugiej strony ten w automacie może być mocno zmęczony automatyczną skrzynią sam nie wiem.....jak automat to skrzynka z mojego d13 podejdzie....:confused:
Skrzynie z D13 są fajne ;) Sam kupiłem silnik z automata i podobno (jeszcze nie wsadziłem) żre oleum dość znacznie... Nie ma zasady czy automat czy manual. Ja bym brał na Twoim miejscu całego, a na maskę przednią to sam bym się z niego skusił :p
kristico86
29-07-09, 15:57
właśnie tez myślę żeby wziąć całego będzie szybciej i prościej i taniej ze swapem.....wsadzę d13 do anglika i będę zapinał po lesie:):)
Pamiętać trzeba, że swap w EG3 to coś więcej niż przelożenie silnika.
Dodatkowo potrzebny jest np. bak z pompą, więc bierz całego.