PDA

Zobacz pełną wersję : Sygnalizacja rezerwy

Zbyszek
25-01-05, 23:06
Witam i mam pytanko,
jest jaki sposob zeby naprawic (bez wymiany calego czujnika z plywakiem) sam element odpowiedzialny za sygnalizacje poziomu rezerwy paliwa ?
Sprawdzilem, ze przyczyna nie jest spalona zarowka ani przewody.

Rikoo
25-01-05, 23:08
Po pierwsze jest na ogolnym specjalny temat do tego i moze bys wiecej danych dal na temat auta.
Po drugie zanim cos napiszesz przeczytaj REGULAMIN :!: :!: :!:
Po trzecie ten temat powinienies dac na techniczny a nie tu :!:

Furious
25-01-05, 23:12
Nie wiadomo jakie masz auto ale zapewne nie masz kontroli rezerwy jak wiekszosc....

Zbyszek
25-01-05, 23:12
Prawda, jestem tutaj nowy i moja wina. Ale forma zwrocenia mi uwagi nie zacheca do odwiedzania tego forum :(

PAT
25-01-05, 23:15
Prawda, jestem tutaj nowy i moja wina. Ale forma zwrocenia mi uwagi nie zacheca do odwiedzania tego forum :(

oj nie badz taki smutny, tu sa sami *****isci ludzie, ale pamietaj ze trzeba wiedziec co i gdzie zamiescic!! napisz jakie autko w wszelkie dane bedzie latwiej ci pomoc.pozdr

Rikoo
25-01-05, 23:18

Musisz nas zrozumiec minimum 2-3 osoby robia codziennie to samo wiec powoli nas to meczy
wiec napisz jakie auto i moze pomozemy.

rem36
25-01-05, 23:56
To zacznijmy jeszcze raz:D

Siemka zbyszek witamy na forum :P

Hmmm bardzo byśmy chcieli Ci pomoc ale tak sie własnie składa ze nie mamy zielonego pojecia o jakim samochodzi mowisz i czy wogole jest tam kontrolka. Powiem ze mam podobny problem bo moja kontrolka zapaliłą sie tylko raz w dzien kupienia auta i od tamtego czasu jej nie widzialem, też sprawdzalem przewody i lapke ale to nie to :sad: Jednak z racji tego ze wskaznik działa dobrze stwierdziłem ze kij w oko tej kontrolce, szkoda czasu i pieniedzy zeby sie z nia bawić... No ale jak chcesz koniecznie miec to napisz jakiego masz cifa (no chyba ze masz naprzykład opla albo WV to lepiej nie pisz :D ), to inni Ci moze pomogą.

Pozdrawiam serdecznie i zachecam do odwiedzania forum.

P.S. moze byc?? :D

LIO
26-01-05, 00:00
Powiem ze mam podobny problem bo moja kontrolka zapaliłą sie tylko raz w dzien kupienia auta i od tamtego czasu jej nie widzialem
znam przyczyne !!!!
napewno czesto tankujesz i nigdy nie miala okazji sie zapalic ;)
BINGO

Zbyszek
26-01-05, 00:08
OK. nie wracajmy juz do mojego bledu - sprawa zamknieta.
Nie pisalem jakie mam auto bo myslalem, ze kazdy ma dostep do mojego profilu, a tam jest info. No ale do rzeczy. Mam Honde Civic 5/D, 1.4 z 2000r.
Tez jezdze bez kontrolki i postanowilem narazie odpuscic ten temat, szczegolnie jak sie dowiedzialem ile w serwisie ten czujnik kosztuje (370 PLN). Ale moze sie zdarzyc sytuacja kiedy taki wskaznik moze byc potrzebny. No i wiem, ze powinien byc (jak zwarlem przewody na baku to kontrolka swieci). Nawet ogladalem ten element (odpowiedzialny za rezerwe) po wymontowaniu czujnika z baku. Dmuchalem w niego kompresorem, bo tak radzil serwis i nic. Jest to taki maly walec (3cm x 1cm) ale nijak nie moge sie zorientowac jak dziala. Mysle, ze jakby ktos mial taki czujnik np. z odzysku to za mniejsze pieniadze mozna by pozenic czesci.

rem36
26-01-05, 00:20
LIO
Też tak myslałem ale jak musialem pozniej dymać dwa kilosy z butelka z benzyną to zminiłem zdanie :P

Zbyszek jest specjalny dzial gdzie sa wymienione miejsca z czesciami do civicow, poszukaj, podzwon, napewno znajdziesz za duuuzo mniejsza kase niz w ASO

Zbyszek
26-01-05, 01:08
Gdzie szukac tego dzialu ?

rem36
26-01-05, 01:12
W tuning & technika, przyklejony temat jest z czesciami zreszta tu jest linka
http://civicklub.pl/forum/viewtopic.php?t=106&highlight=cz%EA%B6ciami

Zbyszek
26-01-05, 01:27
Dziekuje za pomoc, bede szukal.