Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : << LOZYSKO TYL KOLO - 1,4 IS, ABS - PYTANIE >>

skandha
19-04-06, 19:57
Witam szanownych Gosci!

Otoz mam do wymiany Lozysko - piaste tylnego KOLA. Samochod to CIVIC 1,4 IS, 1998, wersja ABS -
I teraz koles zaproponowal mi dwa rodzaje, ktore pasuja wedle moich informacji o modelu.

Moje pytanie jest taki: Czy ktos wymienial lozysko tylne - dokladnie tylne LEWE. Jak sprawa sie ma z ABS`em.

Ewentualnie prosze o informacji o kodzie katalogowym tegoz, albo namiar na firme, ktora jakos przyzwoicie moze zaferowac dobry zamiennik...

bardzo dziekuje,
JZ

http://www.skandha.com/civ/LO.jpg

szamanm
19-04-06, 20:16
Ja wymieniałem u siebie i kupiłem japońskie nr.kat H24026 nazwa firmy coś na H ale nie pamiętam, zapłaciłem za nie 450pln. Piasta bez pierścienia ABS jest znacznie tańsza bo kosztuje ok 280pln japońska i podobno da się przełożyć ten pierścień ze starej piasty, ale pewności nie mam bo nie próbowałem.
Pozdrawiam[/scroll]

qba1983
19-04-06, 21:03
da sie zdjac bez zadnego problemu!! ja tak robilem.i wszsytko jest ok
ja zdejmowalem to za pomoca bardzo prostego uzadzenia do zdejmowania obreczy(pozyczony od znajomego mechanika(kazdy mechanik powinien cos takeigo miec) ale ponoc da sie to nawet zdjac mloteczkiem i dlutkiem. z wkladaniem ZERO problemow(wieksza rurka i mloteczek lub prasa. zaklaadasz i jedziesz.
pozdrawiam

skandha
20-04-06, 07:31
Zamiescilem dwa zdjecia - spod programu, z ktorego KOLES zamawia czesci.
I teraz pytanie, te dwa elementy generalnie sa bardzo podobne, roznia sie natomiast symetria otworow (dwa duze, dwa duze) - (dwa duze, dwa male).

Czy jest jakas roznica w tymze?

Prosze o mnie oswiecic...

JZ

szamanm
21-04-06, 23:32
w orginale są dwa duże, dwa małe.
Pozdrawiam

kamilwar00
22-04-06, 20:08
Różnią się srednicą czopa piasty , lub jak kto woli wewnętrzną średnicą łożyska . W Poniedziałek powiem jakie są rozmiary (teraz nie pamiętam) . Koronkę ABS śmiało można przełożyć , więc polecałbym tańszą opcję . U dystrybutora JC Auto (warszawa@wimsc.pl) 30% zniżki dla klubowiczów . Pozdrawiam