PDA

Zobacz pełną wersję : Czy można sprawdzić ? (rozrząd)

Rogal
19-04-06, 18:57
Chce tylko uzyskać odpowiedź a potem do wyrzucenia. Mianowicie czy mozna jakoś sprawdzić czy rozrząd(pasek rorządu) jest do wymiany czy jednak nie ? Bo niedawno stuknęło 120 tys. a człowik od którego kupowałem coś mówił ze chyby był wymieniany bo tak mu jakiś mechanik powiedział i nie wiem co robić bo z tego co wiem to koszt rzędu 400zł. Honda to VI gen D14A3/A4 1.4

cihy
19-04-06, 19:02
nie, jesli juz zdejmiesz pasek to nie oplaca CI sie go zakladac zpowrotem... bo robocizna jest drozsza niz pasek z rolkami etc... poza tym mozna go tylko obejrzec i zgadywac ile wytrzyma

Rikoo
19-04-06, 19:09
Skoro to Honda VI gen to chyba pomyliles dzial i przenosze do odpowiedniego :!:

Piotrek Klag
19-04-06, 19:31
Chce tylko uzyskać odpowiedź a potem do wyrzucenia. Mianowicie czy mozna jakoś sprawdzić czy rozrząd(pasek rorządu) jest do wymiany czy jednak nie ? Bo niedawno stuknęło 120 tys. a człowik od którego kupowałem coś mówił ze chyby był wymieniany bo tak mu jakiś mechanik powiedział i nie wiem co robić bo z tego co wiem to koszt rzędu 400zł. Honda to VI gen D14A3/A4 1.4
kupujesz to wymieniasz rozrząd + filtry + olej i finito - poo co sie nad tym głowić co i jak....

ppm702
19-04-06, 22:55
wymieniaj i nie biadol. To się robi zaraz po zakupie jeśli nie bierzesz auta z pewnych rąk.

Teraz zamykam, a na przyszłość proponuję przeczytać i stosować http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=10388