Zobacz pełną wersję : BIAŁE KIERUNKOWSKAZY 5gen, PYTANIE!
thompson17
28-07-09, 09:26
Witam, niedawno wyczytałem na forum że ktos robił białe kierunkowskazy "w 5 min", czyli wyjmował same kierunki odklejał przednią szybke, zdejmował pomarańcz i sklejał kładąc w srodek żarówki pomarańcz( światełka już zakupiłem wczoraj w makro:D ) i mam pytanko, czy jak sklei sie kierunki to nie bedą parowały przy deszczowej pogodzie? :confused:
jak dobrze skleisz z powrotem to nie będą parowały, ewentualnie możesz dla pewności objechać silikonem wokół.
thompson17
28-07-09, 10:25
dobra dzięki za podpowiedź;)
to zabieram sie do pracy w takim razie
troche beda ze wzgdledu na parujacy klej.... przetrzesz jak zaparuje i pozniej po problemie..
thompson17
28-07-09, 16:13
aha, no to zobacze, będe musiał sie postarać dokładnie skleić, bo jeszcze sie za to nie zabrałem ze wzgledu na pogode:)
ale o których kierunkowskazach mowa?
Siemka, ja to zrobiłem trochę inaczej. Zdemontowałem kierunkowskazy i przez otwór żarówki gorącym nożem (rozgrzanym nad kuchenką gazową) ponacinałem tą pomarańczową bańkę o później w kawałkach wyjąłem. Może trochę więcej zabawy ale nie trzeba ich rozklejać.
thompson17
29-07-09, 19:25
no ale udało sie w ten sposób wyjąć wszystko? :) bo z tego co mi wiadomo to to jest na śrubke jakąś przykręcone jeszcze:/
Może trochę więcej zabawy ale nie trzeba ich rozklejać.
no właśnie, i ten sposób by bardziej mi podpasował bo jednak oryginalnie sklejone to oryginalnie:)
napisz tylko czy udało sie wszytsko wyjąć
z tego co mi wiadomo to pomarańczowe bardziej pożądane. a seryjnie są białe... chyba się pogubiłem... mógłby ktoś pokazać foto oco chodzi... że zmiana z jakich na jakie?
thompson17
29-07-09, 21:39
hehe troche zamotałeś:)
zmiana z seryjnych (pomarańczowych) na białe :)
z tego co mi wiadomo to pomarańczowe bardziej pożądane. a seryjnie są białe... chyba się pogubiłem... mógłby ktoś pokazać foto oco chodzi... że zmiana z jakich na jakie?
Kocel kolegom chodzi o wyjęcie pomarańczowej wkładki z seryjnego kierunku z białym szkiełkiem, a Ty myślisz o amberach:)
Po wyjęciu pomaranczowej wkładki masz czysty biały kierunek a nalezy zamontowac pomarańczową żarówe, o to Ci cały tjun! :D
thompson17
29-07-09, 21:44
o dokładnie! sedno sprawy!:)
a dokladniej zarowke nalezy dac jakas w chromie czy jak to sie tam zwie, w kazdym razie banka zeby nie byla pomaranczowa bo bedzie psuc efekt...
aaaaaaaaaaa...już czaje...
poprostu nie przyszloby mi do glowy przerabiac bialy kierunek na jeszcze bardziej biały...
a jak to wyglada? ma ktos jakies foto? bo ogolnie biale kierunki w jajku psuja caly wizerunek tego samochodu - ale mam na drugiej swojej Hance białe kierunki to moze bym sobie je chociaz troche ulepszyl...
thompson17
30-07-09, 09:17
- ale mam na drugiej swojej Hance białe kierunki to moze bym sobie je chociaz troche ulepszyl...
jak chcesz przerobić białe kierunki na białe?:) co znaczy ulepszyć?:)
tu mowa o tym żeby pomarańczowe na biale przerobić:)
jak chcesz przerobić białe kierunki na białe? co znaczy ulepszyć?
tu mowa o tym żeby pomarańczowe na biale przerobić
Mysle, że w tym momencie wprowadzasz niepotrzebny zamęt. Każdy zrozumiał ocb a Ty nadal drążysz.
Może napisze tak by było jaśniej biały oemowy z pomarańczowa wkładką, czy też bez niej kierunek jest zwany Białym bo ma białe szkło, a Pomarańczowy który ma pomarańczowe szkło zwany dalej jest Amberem. Kapiszi ziom?:D Więc nie pisz że chcesz pomaranczowy (z pomarańczowym szkłem) przerobić na biały bo tak się nie da , no chyba że ja o czymś nie wiem! :eek:
ja mam biale kierunki tzw clear home made, luknij w moim temacie...
wg mnie wlasnie ten pomaranczowy odblask w seryjnym kierunkowskazie wyglada z dupy, teraz duzo bardziej mi sie podoba, no ale wiadomo o gustach sie nie dyskutuje;)
dla mnie pomaranczowe tez sa bardziej jdm :)
thompson17
07-12-09, 16:59
witam, zamówione juz sa takie:
http://img694.imageshack.us/img694/760/amberclear.jpg
czyli bardziej jdm:)
a jak ładnie parują, achh :cool:
thompson17
07-12-09, 21:47
co Ty gadasz?????
ską wiesz? / wszystkie cleary parują??
nie wiem czy wszystkie ale te ktore dales na foto akurat mam, jebajowe nołnejmy i mi parują, nie wiem jak bedzie z twoimi
thompson17
08-12-09, 12:32
zaje fajnie...:) to sie wpakoweałem, a ciekawe cemu parują, może sprawe zalatwi sylikonu troche przy oprawce wkręcanej z żarówką...