Zobacz pełną wersję : Silnik chodzi nie plynnie i gasnie na luzie w czasie jazdy
Mam problem silnik chodzi nie plynnie tak jakby cos co jakis czas zatrzymywalo jego pracę i jakby chcial przestac pracować. W czasie jazdy na luzie gaśnie. Gdy wlaczam zasilanie (przekrecam na dwa) nie swieci sie kontrolka od zasilania ale swiatlo i radio dziala (gdy przekrecam na 3 dopiero po dodaniu gazu odpala). Prosze o pomoc.
Samochod
1.3
93r
5g
Benzyna
Jaki silnik?
Jest instalacja LPG?
to jeszcze to dopisz http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=10388 :?
w temacie nie ma miejsca ;/
Moje D13B2 gasło po wyrzuceniu na luz w trakcie jazdy, przy zmianie biegu. Byla to na 99% wina złego paliwa, bo tankowalem na lipnych stacjach. Wystarczylo zatankować na BP i wszystko wróciło do normy.
a przerywal Ci silnik jak stales w miejscu ? taka nie plynna praca co jakis czas jakby chcial ale nie mogl...
Chlopkai mam ten sam problem:
MOja Hania
1.3
1994
D13B2
I jest tak.... pracuje bardzo nie rownomiernie!!! A po drugie gasnie jak jest zimna... Jak wylaczy sie ssanie i dodasie gazu wezmie noge z pedalu to spada do takich obrotow ze ja duzi i gasnie!! Cio mozebyc powodem tego!!
Bylem u mechanika... sprawidzil kompa i jest OK..
Wymienil sonde swiece. I dalej nic nie pomaga!!!! Cio moze byc!!! A tankuje good Paliwo!!!
zostawilem u mechanika bede wiedzial jutro co bylo albo co jest do zrobienia :) Mam nadzieje ze do tego dojdzie ... ale meczy mnie teraz to wiec moze ktos wie jaka jest przyczyna problemu mojego i messa
przyczyn może być wiele:
może trzeba wymienić kable wysokiego napięcia
aparat zapłonowy, być może modół sie spalił
Ale dajcie spokoj ilez mozna dokladac do tego auta a ja nie sram Kasa.... Czytalem na forum ze moze kalaizator, moze sonda, moze kopulka nad czyms tam, moze filt paliwa, moze silniczek krokowy... a nikt nie umie sprecyzowac co konkretnie !!!
w temacie nie ma miejsca ;/
jest coś takiego jak "opis tematu"
ano jest :)
[ Dodano: Czw 20 Kwi, 2006 ]
pomoze ktos ??
[ Dodano: Czw 20 Kwi, 2006 ]
altelnator wymieniony :) Silniczek nie gasnie... lekko cos przerywa cos jakis czas ale bardzo bardzo delikatnie:) pozdro
mam podobny problem.Jak ostro docisne, bede krecil swoja honde az do czerwonego pola(7 tys. obrotow) to po jakis 5-10 minutach takiego kata zatrzymuje sie na swiatlach, wzucam na luz i gasnie.POczekam 2- 3 min i jest wszystko ok.o co chodzi??? :evil: