Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Halogeny do 7 gena

vandal
27-07-09, 23:10
hej,

Poszukuje takich halogenów :
http://img6.imageshack.us/i/dscf3340.jpg/
znalazłem na allegro taka aukcje
http://www.allegro.pl/item699001199_halogeny_honda_jazz_nowe_oryginalne. html
Wyglądają identycznie ale sa od jazz nie wiecie czy to te same czy sie różnią ?

mushiver
27-07-09, 23:29
nr 08V31-S5T-610 :)

LemonR
28-07-09, 07:43
Halogen jest ten sam ale plastikowa ramka chyba jednak inna.

vandal
28-07-09, 15:29
no właśnie... czy to to czy nie to :/

pabloo83
04-08-09, 23:08
Hej, może podepnę się pod temat bo poszukuję jednego halogena od kierowcy do 7 gena '05 bo mam zbity, może się ktoś trafi co by miał. Na allegro są halogeny do Civic'a 7 gen po 210 zł/szt, po co kombinować od jazz'a

Np jeden z wielu http://moto.allegro.pl/item686816129_halogen_nowy_honda_civic_2001_2003_w _wa.html

jahc
22-08-09, 22:11
A jeżeli jesteśmy przy halogenach, to jakie czynności należy podjąć by je wymontować ?
Mam nadzieję, że da radę beż zdejmowania zderzaka, plastikowej spodniej osłony i czego tam jeszcze ?

pabloo83
27-08-09, 14:05
Jeśli chodzi o EP2 to wydaję mi się że bez zdjęcia zderzaka nie da rady, śruby są z tyłu, nawet po zdjęciu spodniej osłony i dokładki nie ma dobrego podejścia. Na stacji kazali mi zdjąć halogeny, albo wymienić zbity, bo nie zaczną nawet przeglądu. Jedyne co udało mi się zrobić to zaślepić wyciętymi kartonikami pomalowanymi na czarno:) i przegląd przeszedł

urlejn
01-09-09, 09:43
a może ktoś z Was wie czy żeby założyć halogeny w hanke która ich nie miała od nowości oznacza że trzeba całą instalacje ciagnąć czy może jak w niektórych innych markach jest instalacja tylko trzeba wszystko popodpinać?

cobra524
01-09-09, 14:16
trzeba ciagnac instalacje która jest w komplecie z halogenami, tak naprawde to nic trudnego:)

urlejn
02-09-09, 13:16
aha spoko dzięki za info, też tak mi się wydaje że jakoś bardzo trudne to raczej nie będzie :D

WALDI1988
20-10-09, 12:03
No wlasnie . I pytanie zastanawiam sie na kupnem http://www.allegro.pl/item769850322_halogeny_soczewkowe_przeciwmgielne_h omologacja.html bo sa zdecydowanie ladniejsze niz w orginale i chcialem je zamontowac do civic sporta przedliftowego 03 rok , wytne bez problemu pewnie w zaslepkach otwory ale zielonego pojecia nie mam jak by to podlaczyc. Zna sie ktos na tym , albo poleci mi ktos kogos z krakowa kto to zrobi i co wogole sadzicie na ten temat?

Mr_Harry
20-10-09, 20:46
Panowie po co wam te halogeny? Ja mam auto ponad 3 lata, użyłem ich może ze 3 razy, a efekt mizerny. No chyba, że mieć po to żeby mieć, lans itd. Przy okazji jak rozwiążecie problem przycisku do halogenów - jakiś uniwersalny się wstawi, czy odwiercicie dziurę w desce? a halogenów nie polecam do tego auta, nic nie dają, przynajmniej oryginalne.

jacor
20-10-09, 20:49
to może Ci coś słabo świecą :) ja na swoje nie narzekam, pomagają (nawet jak jedziesz w nocy przez las to widzisz dziury w drodze) i polecam bo to b.dobry wynalazek tylko trzeba się nim umiejętnie posługiwać i nie szpanować :)

okeciak89
20-10-09, 20:59
co do włącznika to w ASO kosztuje 50zl a napewno sie cos znajdzie i w uzywkach ;)

vandal
30-11-09, 23:23
Panowie gdzies widziałem instrukcje montażu halogenów i nie moge jej odszukać moze ma ktos z was gdzies to ?

okeciak89
01-12-09, 12:43
http://honda-civic.pl/showthread.php?t=12797&page=2 tutaj bylo powierzchownie przerabiany temat mysle ze o szczegolowe info to tylko CM_Punk

eRMD
21-02-10, 10:26
ja mam pytanko, jak sie sprawy mają jesli chodzi o szkło białe/zółte/przydymione na jakośc swiecenia??? porównywał ktoś takie halogeny. Głownie to zalezy mi na jakości świecenia ale jak jest to bez róznicy to brałbym przydymione do mojej czarnej EMki.

BartekJ
22-02-10, 17:12
http://honda-civic.pl/showthread.php?t=12797&page=2 tutaj bylo powierzchownie przerabiany temat mysle ze o szczegolowe info to tylko CM_Punk

tylko wciaz nie wiaodmo jak podlaczyc... wlasciwie to bym potrzebowal schemat, ktorego nigdzie nie ma. wlacznik mam w zespolonym, ktory o dziwo ma tyle samo pinow co wersja bez takiego przelacznika. nie wiadomo jakiego uzyc przekaznika i gdzie go wpiac, lub jakiego uzyc przekaznika, omijajac skrzynke.

halogeny mam na aucie, wszystko podpiete do kostki kolo pedalu gazu no i przelacznik... pozostalo mi odpowiednio polaczyc je miedzy soba, a nigdzie nie moge sie dowiedziec jak...

eRMD
22-02-10, 18:40
halogeny mam na aucie, wszystko podpiete do kostki kolo pedalu gazu no i przelacznik... pozostalo mi odpowiednio polaczyc je miedzy soba, a nigdzie nie moge sie dowiedziec jak...

że tak zapytam po co sie tam wpinać do tej kostki?? ja bym przewody które idą do halogenów podłaczył bezpośrednio do przekaznika (zwykły na cztery wsówki) zasilanie mozna wziąść z świateł mijania po to by mozna było włączyć je tylkio jak są swiatełka włączone (zdaje sie ze tak to działa tam gdzie seryjnie były)
teraz jesli chodzi o włacznik to pewnie on steruje wszytko masą, wiec trzeba by znaleść końce kabli i wpiąc je odpowiednio do przekaznika. Jak to niezrozumiałe to mogę namazać jakiś schemat :P powodzenia

BartekJ
22-02-10, 19:51
że tak zapytam po co sie tam wpinać do tej kostki?? ja bym przewody które idą do halogenów podłaczył bezpośrednio do przekaznika (zwykły na cztery wsówki) zasilanie mozna wziąść z świateł mijania po to by mozna było włączyć je tylkio jak są swiatełka włączone (zdaje sie ze tak to działa tam gdzie seryjnie były)
teraz jesli chodzi o włacznik to pewnie on steruje wszytko masą, wiec trzeba by znaleść końce kabli i wpiąc je odpowiednio do przekaznika. Jak to niezrozumiałe to mogę namazać jakiś schemat :P powodzenia

czaje mniej wiecej, ale rysunek ewentualnie by nie zaszkodzil (z tego co pamietam to piny przekaznikow sa standardowo oznaczone cyframi 86,87 itd.). pozostaje zatem problem odnalezienia kabla swiatel. co ciekawe, jak juz gdzies pisalem - przelacznik zespolony z wlaczaniem halogenow ma tyle samo pinow co ten bez... w tym wszystkim chcialbym jeszcze wrzucic obwod do kontrolki halogenow na zegarach.

EDIT: mam schemat. tak wiec sprawa przekaznika jest jasna. schemat jest do osobnego przelacznika, wiec bede musial pokobinowac z manetka i przewodami swiatel.

wie ktos moze co to jest MPCS?

EDIT2: po glebszym zastanowieniu nie wiem jak chwycic sie wlacznika... Wg schematu do przekaznika podlacza sie przewody: + z halogenow, + z aku, GND no i przewod, ktory przechodzi przez wlacznik a dalej do swiatel. W przypadku wlacznika zespolonego nalezaloby podlaczyc przekaznik do swiatel, ale w takiej sytuacji halegeny beda swiecic pernametnie przy wlaczeniu swiatel; niezaleznie od pozycji ich wlacznika...

EDIT3: halogeny on board - dzialaja jak chcialem - z manetki, pod warunkiem postojowek i pierwszej pozycji kluczyka