Zobacz pełną wersję : Silnik przerywa i szarpie na wolnych obrotach:/ POMOCY!!
Jak w temacie serce civa zaczęło nieprzyjemnie skubać i szarpać na wolnych obrotach, zrobiłem wszystko co wyczytałem żeby temu zaradzić: przeczyściłem przepustnice (nawet wymieniłem), sprawdziłem wszystkie czujniki (te na przepustnicy, kolektorze i czujnik prędkości), wymieniłem silniczek korkowy, zmieniałem aparat zapłonowy z kablami, kupiłem nowe świece, przy przyspieszaniu nie przerywa, autko jest przerobione na gaz- wyregulowany! przerywa na jednym i drugim paliwie, gazownik powiedział że nie dopala mieszanki... POMOCY!! Co moge jeszcze zrobić?? :? :? :?
[ Dodano: Sro 19 Kwi, 2006 ]
Jeszcze jedno pytanie: Czy może to być spowodowane złym ustawieniem rozrządu??
moze byc zle ustawiony rozrzad badz zapłon, sprawdz tez bledy na komputerze i go zresetuj
sprawdzałem błędy, wywala kod 17- czujnik predkości, ale jak wsadze dobry to jest to samo tyle ze błęda nie wywala, zapłon ustawiałem jak sie dało, rozrzadem sie jeszcze nie zajmowałem ale jak by było z nim cos nie tak to auto ogólnie źle by chyba jechało a przyspiesza i jedzie normalnie .....
[ Dodano: Czw 20 Kwi, 2006 ]
Po kłopocie:) Nowe świece okazały sie zepsute:/ post do kasacji...
Podepne sie pod temat poniewaz nie chce zakladac nowego watku:tez chodzi o szarpanie a dokladniej jak jade np w korku na 1 i odpuszcze calkiem gaz to samochod powinnien sie toczyc powoli rownomiernie a moja Hania wali kangury,czasami strzeli kilka takich kangurow i sie ustabilizuje tzn jedzie w miare rowno a czasem tak skacze dopuki nie przyspiesze,takie rzeczy jak czysczenie przepustnicy krokowego,swiece tez byly zmieniane nie dawno,wiem ze tarcze mam krzywe ale czy byly by az takie efekty,dodam ze nie zawsze tak skacze .Prosze o jakies sugestie co to moze byc???
normalny objaw hond 5gen... na 1 biegu podczas wolnej jazdy bardzo czesto szarpia...
nie ma co z tym walczyc-trzeba delikatnie operowac gazem i sie nie przejmowac...
pociesza mnie to bo juz sie balem czy to nie zaawory.......
normalny objaw hond 5gen
ja mam 6g ,ona tez tak ma??, czy poprostu literowka :) i chodzilo wlasnie o 6g.
czytałem dzisiaj na tym forum ze jakiś kolega miał podobny problem (chociaż on pisał ze przy zmianie biegów, czym niższe tym bardziej szarpało) i po wymianie sondy lambda wszystko było ok, ja dodam ze u siebie w civic mam podobną sytuację jaką opisuje Sokhol i jeszcze sobie z tym nie poradziłem