PDA

Zobacz pełną wersję : Civic 6gen, wyskakujacy 2 bieg :/ ??? dziwne....

elartoro
27-07-09, 13:27
Witam, sprawa wyglada tak :
jakis czas temu mialem przekladany silnik wraz ze skrzynia d14a4 ( komplet ), kolega ktory wczesniej na nim latał zapewnia ze skrzynia chodzila idealnie, silnik wraz ze skrzynia ma przelatane niecale 100k,
co jakis czas zdarzy sie ze wyskoczy mi 2bieg, raczej zdarza sie to jak sie tocze, nigdy gdy wkrecam autko ostro na obroty
biegi wchodza plynnie wszystkie i lekko, z tad pytanie co mozna tam wyregulowac i co zrobic, jakies porady !! ?? bo wymienic skrzynie to ostatecznosc
z gory dzieki za jakiekolwiek porady pozdrawiam

vrod
27-07-09, 20:55
a co miał kolega powiedziec ze jest ok z wyjątkiem 2 biegu? nic sie samo nie zepsuło:) poprostu ktors dawał buta i widocznie 2 bieg dostał najbardziej no i jest jak jest, skoro tylko 2 bieg mozesz zastanowic sie nad remontem skrzyni, przekalkuluj sobie co taniej wyjdzie czy druga skrzynia(nie wiem jaki stan sprzęgła) czy remont tej

elartoro
28-07-09, 07:13
no wlasnie kolego, jestes kolejna osoba ktora chce isc po łatwiznie :) remont albo wymiana :D, nic wiecej do glowy nie przychodzi czemu tak sie dzieje ? jakie moga byc przyczyny ?, remontowac nie bede bo 2 skrzynke mam w domu, ale ciekawe mnie wlasnie problem tej 2 bo to moim zdaniem nie jest normalny objaw "do*****ej" skrzyni

BARTAS998
28-07-09, 12:24
Sprawdz poziom oleju w skrzyni.