Zobacz pełną wersję : Łącznik stabilizatora EJ9 '99
Od pewnego czasu coś mi stukało w zawieszeniu. Metodą macania po kolei wszystkiego doszedłem do wniosku, że to lewy łącznik stabilizatora (puka na postoju przy szarpaniu za stabilizator). Moje pytanie jest proste - jaki łącznik bedzie dobry, nie chcę się w pakować w jakiś syfiasty zamiennik, no i czy dam radę go wymienić w warunkach garażowych (bez kanału)?
Znalazłem coś takiego:
http://cenus.pl/produkt/927211_lacznik_stabilizatora_HONDA_CIVIC_JP_TEKNOR OT?cmpId=12
Btw, czym różnią się łączniki w przedlifcie i polifcie? Są włąśnie do Civica 96- i Civica 99-, kosztują tyle samo :confused:
Przepraszam, jeśli już było o tym na forum, ale chyba za słabo szukałem ;/
marcocivic1
27-07-09, 18:15
Dzien przed wymiana spryskaj solidnie odrdzewiaczem moze byc wd40 no i przed wymiana z godzina powtorz powinno pomodz jak nie to moze byc problem i wtedy na ratunek przyjdzie fleks:) U siebie kupilem jakis zamiennik firmy nie pamietam to po 2 miesiacach gumy wygladaja jakby miały z 5 lat i pewnie juz długo nie pochodza. Lepiej dołozyc i kupic cos lepszego i odradzam TRW z doswiadczenia warsztatowego.:D Tej firmy znajdziesz na allegro za 29 sztuka sprzedawce moge polecic brałem od niego wachacze. Klucze to 14 moze byc plaska oczkowa i imbus. Roznicy chyba nie ma czy przed liftem czy po.
Odświeżam temat bo sam nie wiem jakie wybrać łączniki.
Już z ponad miesiąc poluje na Febi Bilstein ew Delphi ale coś główne hurtownie nie sprowadzają :/
A to co jest to Kager, Sidem, 4max, 555(ale drogieee), CTR, Yamato i losówka JC
Albo pomysły gdzie dorwać febi / delphi bo Intercars i Fota na razie nie mają....
Pomóżcie plisss ;)
skolopendra
22-08-09, 10:24
Albo pomysły gdzie dorwać febi /
Pytaj w JC
Pytaj w JC
Mówisz o tym na radzikowskiego ??
skolopendra
22-08-09, 10:52
nie koniecznie np fatimska 2,zamawiają oni części po różnych hurtowniach
ok dzienki za info ;)
A Wie ktoś może od kogo honda bierze stabilizatory do fabryk ??
Od NOK coś bierze chyba do zawieszenia..
A na radzikowskiego mają o ile dobrze zapisałem OYODO i jakiś "FAM"( czy jakoś tak )
pzdr
skolopendra
22-08-09, 16:45
Od NOK coś bierze chyba do zawieszenia..
nie