Zobacz pełną wersję : Jakie sprężyny obniżające??
MAM takie pytanko. Jakie kupić sprężyny w rozsądnej cenie do civa 1991 sedan? Bo są naprzykład do zamówienia ze stronki KOMAR jakies hameryckie ale jakos nie mam przekonania do nich, albą są też z firymy FK. Proszę o pomoc. A moze znacie jakies inne ciekawe oferty z innych firm??
zły dział - do takich pytań jest "zawieszenia hamulce i koła". Wylatuje na własciwe miejsce z technicznego
lukas-comp
19-04-06, 16:43
sprezynki jakie polecam to: apex, koni sport
a co myslicie wlasnie o tych sprezynkach regulowanych ze stronki KOMAR ? jest to bezpieczne jesli zalzy sie na serie ale nie dokreci na maxa
Kostek, było, wpisz w szukajkę "coilover" - a wystarczyła jedna minuta, żeby znaleźć :?
http://www.civicklub.pl/fi/search.php?mode=results
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=10873&highlight=coilover
tak samo bezpieczne jak podcięcie seryjnej sprężyny.
jesli sprezyny z regulacja wysokosci to tylko TENZO R LUB MEGAN reszta to śmietnik, oferta jest np w www.e-x-c.com
jesli sprezyny z regulacja wysokosci to tylko TENZO R LUB MEGAN reszta to śmietnik
a skad takie info?? bo takie masz pewnie?? hahahaa, wszystkie w sumie to jeden **** robiony w jednej fabryce, to samo jest z wydechami itd. Octane zamówił 2 kolektory Megana i jeden był Megan a 2 No Name jak z Ebaya a wyglad i miejsce zakupu takie same!!
jak molo kasy to min. megan
lukas-comp
22-04-06, 14:01
jesli sprezyny z regulacja wysokosci to tylko TENZO R LUB MEGAN reszta to śmietnik, oferta jest np w www.e-x-c.com
ze wtf ? :570:
H&R, Eibach, APEX smietnik ? :roll: :mrgreen:
niech zgadne masz u siebie Megana ?.....
ja bym wolał Skunk2 ze śmietnika, niż Megana ze złotej półki
błednie interpretujecie to co napisałem :lol: o reszte ze smietnika to chodzi mi o produkty no name :P a propo nie mam megana bo uwazam ze nie sa rewelacyjne, widzialem kolektory megana i sa wykonane tak sobie natomiast dolna rozpórka megana zgniła mi po jednej zimie :mrgreen:
To jak o springach to ja z innej beczki :D.
Szukałem ostatnio springów do EG. Wszędzie są -35 w góre. Czy można dostać coś -20 ?? Widziałem coś takiego H&R -0.75 cala. No ale jak zwykle ebaj i usa. A w polsce idzie coś takiego dostać ?
-0,75 ? po grzyba takie obnizenie? nie słyszałem nic o tym
-0,75 ? po grzyba takie obnizenie? nie słyszałem nic o tym
:568: -0,75 cala
Jak po grzyba ?? Jak ma sie seryjne sprężyny które mają nawalone z 200kkm i do tego ponad 10 lat. To takie fajne są.
Zwłaszcza jak się niechce mieć mega gleby :D.
i tak uwazam ze gwint jest jedynym dobrym wyjsciem bo apetyt rosnie w miare jedzenia..
No właśnie ja nie chce mieć mega gleby a widze, że ciężko jest o -30 a boje się że -40 może być już za dużo jak na to co mi się podoba.
ja niewiem czy kupowac uzywane (np. eibach-a) czy jakies tansze gorszej firmy.
jak sie to ma wlasnie uzywek?
uzywane a uzywane to roznica. Jeden sprzedaje uzywane bo mu za twardo a jezdzil na nich 5tys km a drugi sprzedaje uzywane po 100tyskm bo mu siadly a mysli ze to takei obnizenie i znwo wraca do serii itp itd. Moim zdaniem lepiej uzywany Eibach H&R czy Koni niz nowy Jamex i inny shit.
A sluchajcie bo nie chce zakladac nowego tematu.Orientujecie czy sprezyny z civica podejda do concerto bo sklepy internetowe jakos zapomniale o tym modelu :wink: