Zobacz pełn± wersję : zapach benzyzy w kabinie
jak w temacie do kabiny dostaje się zapach benzyny, i tu pytanie......czy powodem tego może być brak korka wlewu ? (zagin±ł rodzicom :/) czy już wydech szlag trafił ?
pozdro
siemens_15
26-07-09, 00:38
a posiadasz katalizator?
a jaki masz silnik ziom ?? bo jesli gaznikowiec to moze przelewa ci troche - nie skacze ci na obrotach?? albo siakis wezyk przepuszcza luknij pod maske czy jest sucho??
Ty no on ma VI gena pewnie d14 wiec nie ma gaznika:P zreszta w zadnej VI generacji nie bylo gaznika jak dobrze wiesz;)
mam d14a3 i patrzyłem jest bez wycieków....ostatnio były regulowane zaworu...może to co¶ nakieruje
wiesz nie wiem nie napisal jakie ma auto a awatar nie koniecznie musi byc jego autem ........
stawiam w takim razie na przewody paliwowe
niestety zapach nie ustał jest gaz jest benzyna i czuć w kabinie :/ najbardziej przy zał±czonym nawiewie
spalanie Ci nie wzrosło? moc Ci nie spadła?
no zajrzyj pod maske i poszukaj gdzie jest mokro od benzyny je¶łi smierdzi w kabinie to wyciek musi byc solidny! druga opcja ale mało prawdopodobna to uszczelka pod pomp± paliwa
Tatu¶ mój miał to samo w Vicie - i chodziło o wężyki od wtrysków.
Oczywi¶cie był wyciek ale widoczny tylko jak się wlazło pod auto...
Pytanie tylko jak ci smierdzi jak zaraz po odpaleniu to w tych temperaturach otoczenia to normalne tak mi bynajmniej wiadomo. Że jak temperatura niska to paliwo tez nie do końca się spala ale zawsze się mogę mylić pozdr
U mnie ¶mierdziało paliwem jak miałem przegnity ten przewód, który idzie od wlewu do baku...
czy powodem tego może być brak korka wlewu ?
ze tak spytam... ale juz masz nowy korek czy dalej jezdzisz bez niego? ;)