Zobacz pełną wersję : podczas ostr.hamowania blokuje sie lewe koło
witam. Jestem po swapie 262 na przód i 242 na tył oraz serwo z vti i pompa z accorda 1"
pedał jest odść miękki i nie wiem czy tak powinno być no i nie trzeba dużej siły by wychamowac auto
pozatym przy wciśnięciu do oporu blokuje mi się tylko lewe kolo co może być przyczyną
odpowietrzałem dość długo , może jeszcze dłużej ?
Przetoczyć całkowicie płyn w układzie, sprawdzić, czy nigdzie nie ma nieszczelności...
odpowietrzyc raz jeszcze caly uklad. sprawdzales w jakim stanie sa zaciski?? moze lewy stoi albo prawie stoi i nie dziala w pelnym zakresie.
djhubertusss
25-07-09, 13:13
Witam. Podłącze się do tematu. Mam identyczny problem. Niedawno wymieniłem szczęki z tyłu i tłoczki bo w ogóle nie miałem tylnich hamulców i od tej wymiany hamulce te stałe się bardzo "wrażliwe" to znaczy podczas dojeżdzania do skrzyżowania blokuje mi lewe tylnie koło tego objawu nie ma podczas szybszej jazdy jak hamuje. Ale podczas awaryjnego ostrego hamowania blokuje mi koło i ściąga auto tak, że staje autem w poprzek drogi. Dodam że jak robiłem próby na szutrowej drodze to na zaciągniętym ręcznym samochód hamował dobrze i nie było ściągania.
Witam. Podłącze się do tematu. Mam identyczny problem. Niedawno wymieniłem szczęki z tyłu i tłoczki bo w ogóle nie miałem tylnich hamulców i od tej wymiany hamulce te stałe się bardzo "wrażliwe" to znaczy podczas dojeżdzania do skrzyżowania blokuje mi lewe tylnie koło tego objawu nie ma podczas szybszej jazdy jak hamuje. Ale podczas awaryjnego ostrego hamowania blokuje mi koło i ściąga auto tak, że staje autem w poprzek drogi. Dodam że jak robiłem próby na szutrowej drodze to na zaciągniętym ręcznym samochód hamował dobrze i nie było ściągania. Co może być przyczyną koledzy?
dobra to wymienie płyn i poządnie odpowietrze
a teraz pytanie czy odpowietrzniki z przodu- 262 pasują też do tyłu -239 ?