PDA

Zobacz pełną wersję : Pierscienie centrujace-civ 92rok-3d

wierzba
17-04-06, 11:59
Witam!kupilem niedawno fele 14'' do mojego civa-uzywane :? chcialem kupic pierscienie centrujace i teraz tak srednica 1-to 56,1mm a druga w zaleznosci od felgi?tylko czy jest to gdzies na feldze napisane?sorry za moze glupie pytanie,ale niewiem :oops:
Pozdrawiam :mrgreen:

KuBiK
17-04-06, 12:10
http://www.allegro.pl/item96618760_pierscienie_centrujace_do_felg_alu_ta nio_.html

skontaktuj sie z tym kolesiem i on ci doradzi i dorobi to co bedziesz potrzebowal. mi zrobil i jestm zadowolony.

MOŻNA STOSOWAĆ DO FELG STALOWYCH JAK I ALUMINIOWYCH.
Pierścienie posiadają na końcu mały rancik co niepozwala wypaść po zamontowaniu do felgi i na piastę.
PO WYLICYTOWANIU PROSZĘ PODAĆ JAKI ROZMIAR JEST POTRZEBNY (DOKŁADNY WYMIAR NA PIAŚCIE I ŚREDNICA OTWORU W FELDZE LUB Z JAKIEGO AUTA SĄ FELGI I NA JAKIE AUTO MAJĄ BYĆ ZAŁOŻONE), A JA WYKONAM TAKIE do 3 DNI.

kenny
17-04-06, 18:50
KuBiK, ale wierzba nie wie jaką ma średnice na feldze! Co, powie facetowi od pierścieni? Że "kupiłem se 14 calowe ronale" Co, i facet będzie wiedział jaka jest średnica na pierścień? Zwykłą suwmiarką też nie podejdzie zmierzyć , bo się nie zmieści w środku felgi.

Pierścienie nie mogą "latać" w otworze. Muszą być dopasowane.

Wierzba, podjedź do jakiegoś warsztatu gdzie mają felgi i pierścienie i załóż jakikolwiek pasujący do feli. Na tych pierscieniach czesto jest podana średnica, jak nie to sobie zmierzysz.

Qukie
18-04-06, 10:51
Albo dowiedz się na jakim aucie wcześniej jeździły te felgi.

Szumal
18-04-06, 12:15
A przepraszam a zmierzyć sie nie da?? Ja sobie pomierzylem i tyle...

kenny
18-04-06, 12:33
A jak zmierzyłeś?

wierzba
18-04-06, 13:59
Kwestia jest taka ze samochod na ktorym jezdzily lub lezaly to rozbita :sad: accord-rok 94/95-pasuja do civa,gdyz maja dwa rozstawy(jakies unwersalne czy cos??? :shock: ,sam niewiem-dodatkowe otwory na szpilki).nie jest to jak widze tak "hop siup" :oops: a myslalem ze to nie taki problem.
prosze dalej o podpowiedzi :wink:

kenny
18-04-06, 15:21
Przecież napisałem Ci co masz zrobić, wiec w czym problem?

wierzba
18-04-06, 18:03
Problem jest w tym ze Kwidzyn to nie Warszawa,gdybym mogl tak zrobic to bym juz zrobil i sie nie pytal :D,wszyscy kupuja sprzet w 3miescie a u mnie typowo takich warsztatow nie ma :sad: