Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : szyba kierowcy oszalała :(

HBHONDA
23-07-09, 14:31
witam

Drodzy

W moim civicu 2004r 3D szyba od strony kierowcy tak jak w temaci oszalała :) objawia się to tym że jak ją zamykam (czyli podnoszę przycisk na maxa do góry i sama jedzie do nieba:) ) to mniej więcej na 3-5cm przed finiszem zatrzymuje sie i robi w tył zwrot, wraca do połowy okna i tyle. Kiedyś próbowałem na maxa otwierać i znów zamknąć i za 3-4 razem dawało to pozytywny efekt - zamknęła sie :)! Ale ostatnio walczyłem z nią z 5 minut i katowałem mechanizm i dopiero po tym czasie łaskawie się domknęła. Czy mieliście podobna przypadłość??? (pamiętam że w poprzednim civicu też tak mi się zdażało) Jak sobie z tym radzicie??
z góry dzięki za wszelkie sugestie!

cvc d15
23-07-09, 14:51
na początku reset:
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=49353
mi pomogło jak nie chciała zjeżdżać auto.

spal@praca
23-07-09, 15:13
res na początek jak cvc d15 napisał a potem zdejmij ładnie boczek i sprawdź czy coś jej nie blokuje.

Pozdro

Piast87
23-07-09, 16:00
może jest jakiś ucisk i szyba odbija. w 6 genach zdarzało się, że uszczelka mogła robić się sucha i np szyba wypadała z prowadnic na skutek nierównego prowadzenia, teoretycznie jakby tutaj było sucho to moze odbić bo miała problem z przejechaniem, więc w razie co prowadnice nasmarowac jakims sylikonem w sprayu ;)

taz666
29-07-09, 13:46
Miałem podobny przypadek w Skodzie FAbii kiedyś. Prowadnica była wyrobiona i pod koniec miała duży opór. Kiedy szyba trafiała na ten opór, zjeżdżała spowrotem.