Zobacz pełną wersję : Czym domyć uzywane cześci?
Bede sobie zmieniał kolektor dolotowy i troche elektroniki. Ciagne uzywany dual run od H23Ax no i zanim go założe chce go domyć, wymienić uszczelki i troche poprawic fabryke.
czym ten badziew można domyć w domowych warunkach? Domestos i szczota czy jakies dedykowane chemikalia?
Ja myślę że byle engine cleaner da rady. Do dostania w każdym sklepie moto.
engine cleaner
albo
kiedys czyscilem wszelkie wycieki pianka do czyszczenia komputerów-pomagało, a i potwierdzone bo na ten sma pomysl wpadl kiedys Skrobek, tez byl zadowolony :-)
w moim projekcie jest kilka fotek chyba jak czyscilem kolektor dolotowy :)
kiedys przypadkowo sam kolektor dolotowy czysciłem... płynem do usuwania owadów ;)
popsikac/odczekac/zmyc szczoteczką/spłukac woda...
ładnie wyszło..
preparat do felg alu nałożony na sucho i później woda pod ciśnieniem :)
no ja robilem prepratatem do felg + pasta do mycia po robocie przy silniku + szczoteczka
benzyna ekstrakcyjna strumien wody szczoteczka i naprawde fajnie schodzi
Firma K2 preparat do mycia silników ARVA czy jakoś tak - czyści rewelacyjnie oleje, smary tłuszcze itp. i jest tani ok. 9zł za opakowanie w atomizerze.
Czyściłem u siebie silnik po swapie i wyszło elegancko, nie zostawia nalotu jak się dobrze spłucze, a silnik był strasznie uwalony olejem, bo wcześniej chyba nikt go nie czyścił
dobra, jak uzyje któregos z tych badziewi w wannie i potem puszcze to w odpływ to nie skatuje tym sobie wanny albo rur odpływowych - plastikowych? Ktos to przerabiał?
wlejesz kreta do rur i będzie git
w sumie jak chcesz i mieszkasz niedaleko pragi (namyslowska )mozesz wpasc do mnie do firmy jakos wieczorkiem :roll: i mozna to umyc jakims silniejszym srodkiem i przeplukac bez strachu :roll: pozdr
Najlepszy jest środek do mycia silników K2 Arva. Myłem głowicę, kolektor ssący, tłoki podporę wału miskę olejową. Wszystko wyglada jak nowe.
pozdr
myjka ultradźwiękowa
ma to któryś z zakładów do obróbki głowic ok. nie jest to metoda domowa ale wyjmujesz z tego jak nowe