Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pomóżcie Uklad dolotowy i gaz. Problem !!

DaNi_ezG
22-07-09, 20:21
SiemaNo Wszystkim

chciałem wymienic uklad dolotwy czyli rura ze stozkiem. Ale problem tkwi ze mam gaz i Teraz Pytanie??
Zabrałem się za wymiane okazalo sie ze w starej rurze tej gumowej mam podlaczenie lpg. Do tego węża jest przykrecone małe kolanko do ktorego podlaczony jest wezyk ktory idzie do parownika... To male kolanko posiada gwint w ktory jest wkrecony w taki hmmm .. chyba miedziany pierscien reduktor ktory jest wewnatrz tej gumowej rury. jest On idealnie doopasowany.. a rura nowa ktora Chce zalozyc jest nieco wieksza od tej gumowej i wiadomo "pierscien reduktor gazu" jest mniejszy. Pytanie takie ?? czy mam jechac do gazownika?? czy mi pomozecie :) ? Pytajacie to Wam sczegolwo bardziej wytlumcze jak COŚ :) pzdr

ivan667
22-07-09, 22:36
jest dzial o lpg
w twoim przypadku narobisz bidy taka rura. tak w skrocie. jesli mialbys sekwencje to nie ma problemu a ty mas zinstalke prawdopodobnie 2 generacji z palnikiem w dolocie wiec odpusc sobie

Karuzel
22-07-09, 23:04
najlepszym rozwiazaniem -> pozbyc sie gazu ;)

chedder
22-07-09, 23:36
i jezdzic za chore pieniadze. Ta trase ktora Daniel robi w te i spowrotem za 20 pln ja robie za 50. Nie rozmawiamy tu czy ma byc gaz czy nie.

Nie pamietam jak to u Ciebie wyglada ale cos mi sie kojarzy ze masz na tej gumowej rurze do dolotu taki grzybek. Jest to taki zawor bezpieczenstwa na wypadek gdyby zapalony gaz sie cofnal to nie rozwali calego dolotu.
Druga sprawa ze gdyby to na upartego to zlozyc to musialbys po odpowiednia zwezke jechac do gazownika (i tu sie mija z celem power rura bo i tak masz mega zwezke w dolocie.), ale nie sadze zeby jakikolwiek gazownik chcial przylozyc do tego reke.

Karuzel
23-07-09, 00:07
idzie ominac zwezke i zrobic myk bez miksera :P w niektorych autach instaluja gazownicy :)

ja wiem czy za chore pieniadze...jak sie normalnie jezdzic i spokojnie i na dobrym paliwie to jest min roznica w kosztach..spr to bo tera tankuje sie w zgr :P

szczepan358
23-07-09, 01:09
bez blosa sobie odpusc

idzie ominac zwezke i zrobic myk bez miksera :P w niektorych autach instaluja gazownicy :)

ja wiem czy za chore pieniadze...jak sie normalnie jezdzic i spokojnie i na dobrym paliwie to jest min roznica w kosztach..spr to bo tera tankuje sie w zgr :P

100 % taniej to minimalna roznica ?

Karuzel
23-07-09, 10:30
niepowiedzialbym ze 100%....bo mialem auto w gazie ..ale mniejsza.. :)

zamiast miksera gazownicy montuja sama rurke tzn montuja ja jak najblizej pzepustnicy takie kolanko 90stopni gdzie jest ono skierowane w strone przepustnicy i gaz zabieranie jest razem z powietrzem.. niewiem jak w hondzie ale w niektorych autach ktore do Mnie przyjezdzaja tak wlasnie jest gaz zamontowany i wtedy niema zadnych zwezek ani nic podobnego co blokowaloby przeplyw powietrza.