PDA

Zobacz pełną wersję : Nie moge jej rozbujać powyżej 120 km/h i wskaźnik paliwa nawala

trax
22-07-09, 14:44
Witam. Mam problem. Chyba jest coś nie tak z moją Hondą. Mam Civic 3d VI. Przejechane 180 tys km. Sprowadzona z niemiec

Otóż. Choć bym nie wiem co robił i nie wiadomo jak przeciągał na niższych biegach moja chonda *******a się na predkości 120 km/h. doskonale to widać na 5 biegu, gdzie idzie idzie idzie (ogółem 5 jest do bani w porównaniu z innymi biegami ale jakoś jest), dochodzi do 120 km/h i obrotomierz jakby napotkał bariere i z ledwością i ciurkiem idzie do gory a Hondzia nie chce się już bardziej rozpędzić (no chyba że z górki). Nie wiem co może byc przyczyną ??

Jeden z kumpli mówił że świece, drugi że katalizator, trzeci że łożysko bo coś mu chodziło jak wirnik i tak dudniło (tuf tuf tuf...) prawda ale mam sportowy tłumik więc nie wiem

Proszę o pomoc @!!@

PS - Wskaźnik paliwa:
Mam coś spieprzone nie wiem kiedy mam koniec baku bo nie zapala mi się dioda od rezerwy a wskaźnik paliwa raz pokazuje tak a raz ..srak i raz auto zapala git a raz jęczy i jęczy że wiem że chyba czas dolać. Co na to zaradzić. Raz zalałem za 50 żł to pokazywał najpierw połowe, nie przejechałem nawet 13 km pokazywał połowe z połowy a później znów połowe a później prawie dno :/

PS 2 - Mam jakiś przełącznik po prawej strony kierownicy taki pstryk. Nie wiem do czego słuzy. Próbowałem się nim bawić i nic nie stwierdziłem. Co to może być. Wyglada jakby ktoś go sam dorabiał

artek0903
22-07-09, 14:59
dochodzi do 120 km/h i obrotomierz jakby napotkał bariere i z ledwością i ciurkiem idzie do gory a Hondzia nie chce się już bardziej rozpędzić

jesli obroty wzrastaja a samochod nie przyspiesza to sprzeglo sie skonczylo

Mam coś spieprzone nie wiem kiedy mam koniec baku bo nie zapala mi się dioda od rezerwy a wskaźnik paliwa raz pokazuje tak a raz ..srak i raz auto zapala git a raz jęczy i jęczy że wiem że chyba czas dolać. Co na to zaradzić. Raz zalałem za 50 żł to pokazywał najpierw połowe, nie przejechałem nawet 13 km pokazywał połowe z połowy a później znów połowe a później prawie dno :/

wskaznik paliwa jest bardzo wrazliwy na "wachania" paliwa w baku i jest bardzo niedokladny, jesli jezdzisz ostro w zakretach to wszystko w porzadku chyba ;)

ygor
22-07-09, 15:02
artek chyba nie zrozumiales kolegi ...

a jaki masz silnik ? bo z niemiec piszesz , moze 1.4 nieodetkane ? masz klime ?

skolopendra
22-07-09, 15:34
jęczy że wiem że chyba czas dolać. Co na to zaradzić.

unikać rezerwy

dochodzi do 120 km/h i obrotomierz jakby napotkał bariere i z ledwością i

przy 75km może tak być

lecz na początek
zawory
świece
wszystkie filtry
zapłon
obadać kata i tłumik końcowy

trax
22-07-09, 16:14
silnik 1.4 75km z klimą

skolopendra - nie wiem kiedy jest rezerwa, nie czytasz tego co napisałem, ba w dodatku auto kupione w serwisie hondy więc ma niby wszystko powymieniane z takich ważniejszych spraw "NIBY"

ygor
22-07-09, 16:18
ja mialem 90KM i na klimie na piatce nie mial za bardzo sily przekroczyc 130 ... wiec moze tu lezy przyczyna ?

trax
22-07-09, 16:19
tylko że ja rzadko kiedy używam klimy, a testy prowadziłem bez jej używania

pwl
22-07-09, 18:56
No moc tu nie będzie przyczyną - moja przed odetkaniem śmigała 140 bez spinki :D Szukaj przyczyny w wydechu, mój kolega nie mógł jechaćs szybciej niż 80km/h bo miał praktycznie zerową przepustowość końcowego tłumika (silnik d14a3 zmulony).

molekm14
23-07-09, 15:27
pootwierdzam z tym wydechem po wymianie koncowego znaczna poprawa miałem tak jak ty 120 i nie szla wiecej, i podstawa swiece, filtry powymieniac nie sa to duze koszta, druga sprawa to tzeba sie przyzwyczaic do tego ze honde trzeba krecic zeby uzyskac jakas predkosc wiec nie ma co 5 biegu wrzucac chyba ze chce sie po dziadkowemu 100km/h.

rav100
29-08-09, 21:25
że tak powiem odświeże temat :D Chciałbym dowiedziec sie od właściciela czy uporał sie z tym problemem dotyczacym prędkości :D Pozdro.

kedzior.kedzior
30-08-09, 05:00
ja mam silnik taki jak ty i moja hondzie rozbujalem do 195 km/h :) i wiem ze to nie koniec jej mozliwosci
przed modami przy wymienionych swiecach na ngk standard, filtr k&n wydech i katalizator seryjne plus odetkanie - zwężka - szla bez problemu 175km/h i mogła więcej ...
jezdz do mechanika niech oceni co jest nie tak bo widze ze to nie pierwszy twoj post w tym temacie ..