PDA

Zobacz pełną wersję : Trimode w carpower HPB602??

Vito
16-04-06, 10:55
Potrzebuje podłączyć pod ten wzmacniacz przód i skrzynke lecz wzmak jest tylko 2 kanałowy na aukcjach ludzie piszą coś o jakimś trybie trimode jak to zrobić i poustawiać?? Co do zmiany wzmaka to nie da rady w tym roku. Proszę wymyślcie coś... bo podłączenie Hertzów ESK165 pod samo radio to czysty idiotyzm :|

ppm702
17-04-06, 13:14
http://www.gmm.com.pl/produkty/Carpower_hpb-602,Carpower

Wzmacniacz posiada także wbudowane zwrotnice, co pozwala po podłączeniu dodatkowego wzmacniacza mocy na stworzenie dwudrożnego aktywnego systemu z dwoma głośnikami średniowysokotonowymi oraz dwoma niskotonowymi lub subwooferem (bi-amping)

Właśnie na tym to polega, że ten wzmak ma wyjście liniowe po zwrotnicy na zwenętrzny wzmacniacz do suba

Vito
17-04-06, 13:33
czyli dupa nie podłączę tego tak jak chciałem :x czyli pozostaje albo podłączyć suba pod radio (Alpine 9847R ma wbudowane sterowanie subem ale raczej 180W RMS to nie uciągnie :( ) lub podłączyć Hertze pod radio a suba pod wzmaka

ppm702
17-04-06, 13:37
w radiu masz sterowanie subem, ale po wyjściu liniowym, czyli do wykorzystania tego konieczny jest zewnętrzny wzmacniacz.

Innymi słowy dwie opcje:
1. dodatkowy wzmacniacz
2. przód z radia, sub po wzmacniaczu

Vito
18-04-06, 15:44
A jednak da się inaczej :P Podłączyłem do tego co było suba tak jakby na bridge(czyli w mam w dwuch miejscach po 2 pary kabli do jednego wyjścia) i gra :D teraz tylko filt do basu potzrebuję bo kieruje mi wszystkie tony na suba ale gra i to się liczy :)

ppm702
18-04-06, 15:52
tylko policz sobie rezystancję (albo pomierz) i sprawdź ile toleruje wzmacniacz... Żebyś go nie wysadził w kosmos...

emg
19-04-06, 00:31
jeżeli wzmacniacz jest mostkowalny to można go połączyć w trimode, tylko trzeba zrobić zwrotnicę. Jak będę miał czas to policzę jakie wartości itp itd

Vito
20-04-06, 22:43
No coś trzeba z tym zrobić bo sub się męczy gdy dostaje pełne pasmo:/ myślałem nad czymś takim http://www.allegro.pl/show_item.php?item=97679459&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.
emg jakbyś znalazł trochę czasu to byłbym wdzięczny