PDA

Zobacz pełną wersję : wspomaganie a odbijanie kierownicy po zakrecie w5g 3d

amstafy
15-04-06, 19:58
czy w waszych civic-ach po zakrecie , zawracaniu i innych takich kierownica odbija do pozycji na wpost czy tak jak w mojej trzeba odkrecac bo inaczej mozna kolka krecic bez trzymanki.
nie wiem czy dobrze to opisalem ale dosc denerwuje mnie to odkrecanie . Mam wspomaganie i chyba powinno to inaczej troche wygladac . Moze to przez lekki luz na kieronicy ???????

Dzida
15-04-06, 19:59
Odbija, tylko trzeba troszke mocniej gazu przycisnąć :)

amstafy
15-04-06, 20:10
no to moja idealna do baczkow bez trzymanki:)))
tylko czemu . wspomaganie dziala na parkingu , moze nie jednym palcem ale czuc pomoc:) ja sie jedzie szybko to tez jakos za lekko sie kreci co malo przyjemne jest

Wallia
15-04-06, 20:17
Prawdopodobnie masz zapieczoną końcówkę drążka kierowniczego.Normalnie sama powinna kiera sie odkrecac.

Marcinek1991
15-04-06, 20:18
u mnie np. bez dodawania gazu odbija pięknie.A jeszcze ostatnio było coś robione z jakimś płynem we wsp. to jeszcze lepiej.

amstafy
15-04-06, 20:26
tu wspomaganie cieklo ale juz zrobione plyn dolany i dupa

Marcinek1991
15-04-06, 20:28
to może coś się zwaliło jak ten płyn wyciekał....jest coś ze wspomaganiem.Najlepiej wez tam zajrzyj do póki nie jest za póżno :)

amstafy
15-04-06, 21:42
najpierw była na przeglądzie i tam wyszło że cieknie olej ze wspomagania, więc pojechała do mechanika a on niby tam zrobił już z wyciekiem , uzupełnił płyn , i swierdził że lepiej nie będzie bo jak tam coś podokręca to kierownica będzie ciężko chodziła :?:

michal750
15-04-06, 22:51
Sprawdz 4 glowne tuleje na wahaczach z przodu.
Mialem cos takiego samego jak Ty. Po wymianie tulei wszystko wrocilo do normy i kierownica sama sie odkrecala

amstafy
16-04-06, 16:47
a jaki koszt tej wymiany byl??

Ramzes
17-04-06, 00:35
moze dolal jakis ciulowy olej ;/ wymien calu na cos konkretnego tylko nie za 13zl i powinno byc super...

Furious
17-04-06, 09:47
U mnie tez nie odbija do konca.... ale zawsze jakos jezdzilem i sie nie przejmowalem tym.... (ale nie mam wspomagania)

Woźny
17-04-06, 14:17
A tak przy okazji w tym temacie.to najlepiej jaki plyn do wpomagania wlac?Tez mam wlasnie 5gen. 3d i sie zastanawiam jaki to plyn.Z gory dzieki!

bonzai
18-04-06, 15:53
Kurcze, ja tez mialem taki problem w Audi, a wszystko sie zaczelo jak ustwailem zbieżność i kąty pochylenia kół, przedtem odbijalo do końca, wymienilem już po tej zbieżności kompletne drążki,tuleje na wachaczach,płyn od wspomagania i nic..... :? Moge sobie takze pokrecic bączki :) Moim zdaniem to bedzie nie dokońca już szczelna maglownica,która nie ma siły odbić, a jak kolo ustawiał koła to mógł ją naruszyć.